foto: Edgars Griestiņš.
Ledus skulptūru festivāls Jelgavā noslēdzies, bet darbus vēl var apskatīt. FOTO
Kultūra
2018. gada 13. februāris, 14:37

Ledus skulptūru festivāls Jelgavā noslēdzies, bet darbus vēl var apskatīt. FOTO

Jauns.lv

Noslēdzies Baltijā vērienīgākais ziemas notikums – 20. Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā portālu Jauns.lv informēja Jelgavas pašvaldībā, tie, kuri vēl nav paguvuši apskatīt ledus skulptūras, to varēs izdarīt jau no otrdienas, 13. februāra, līdz svētdienai, 18. februārim, apmeklējot Pasta salu, kur pārvietotas arī mazās skulptūras, kas atradās J. Čakstes bulvārī.

Ledus skulptūru festivāls Jelgavā 2018

gallery icon
146

Ledus skulptūru parks Pasta salā strādās no pulksten 12.00 līdz 20.00. 

Ieejas maksa pieaugušajiem 2.00 eiro, skolēniem, studentiem un pensionāriem 1.00 eiro, bet bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas. Biļetes tiks tirgotas pie ieejas. 

Mainīgo un nepastāvīgo laikapstākļu dēļ apmeklētāji aicināti vispirms ieskatīties mājaslapās festivali.jelgava.lv vai jelgava.lv un pārliecināties, ka ledus skulptūru parks ir atvērts.

Savukārt kamēr gaisa temperatūra turēsies zem nulles, Jāņa Čakstes bulvārī garāmgājējus priecēs trīs lielformāta foto ledus skulptūras. Turpretī Hercoga Jēkaba laukumā, tiks saglabāts ledus labirints, ledus slidkalniņi un ledū iesaldēto objektu skulptūras, ko ikviens aicināts apskatīt bez maksas, informē pilsētas pašvaldībā. 

Šogad ledus skulptūru festivāla tēma bija "Sapņi", kura laikā tēlnieki izveidoja vairāk, kā 65 ledus objektus – 30 individuālās un 15 lielās komandu skulptūras, kā arī ledus bāru, lielformāta foto skulptūras un iesaldētos objektus. 20. Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls Jelgavā norisinājās no 9. līdz 11. februārim.