foto: LETA
Viena no lielākajām Latvijā aizturētajām kokaīna kravām: pabeidz izmeklēšanu
Notiek preses brīfings, kurā informē par vienu no lielākajiem kokaīna kontrabandas aizturēšanas gadījumiem - Juglas ezera krastā kokogļu kravā atrasto kokaīnu.
112
2018. gada 13. februāris, 11:52

Viena no lielākajām Latvijā aizturētajām kokaīna kravām: pabeidz izmeklēšanu

Jauns.lv

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtījusi kriminālprocesu par 31,19 kg kokaīna kontrabandu, portāls Jauns.lv uzzināja dienestā. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

VID pārstāve Aļona Zandere atgādina, ka pagājušā gada aprīlī VID amatpersonas kādā noliktavā Rīgā atklāja fasētas kokogles, kuras pēc uzrādītājiem pavaddokumentiem bija ievestas no Paragvajas. Tika veiktas padziļinātas pārbaudes, pieaicinot kinologus ar dienesta suņiem. Pārbaužu laikā tika atvērti 809 kokogļu maisi. 

Apskatē VID darbinieki konstatēja, ka viens no maisiem nav rūpnieciski iepakots - salaiduma vietas sakniedētas ar dzelzs skavām. Atverot maisu, atklājās, ka tā apakšā starp papīra loksnēm, atrodas caurspīdīgs iepakojums ar baltu pulverveida vielu. 

VID darbinieki nodeva ekspertīzei 885 kokogļu iepakojumus, kuros saskaņā ar Muitas laboratorijas atzinumu atradās pelēkbrūna, zaļgana un bezkrāsaina masa ar kopēju svaru 43,32 kg (no tiem 31,19 kg kokaīns). 

Par atklāto noziegumu tika uzsākts kriminālprocess par narkotisko vai psihotropo vielu pārvietošanu pāri Latvijas robežai nelikumīgā veidā, lielā apmērā, organizētā grupā. Tika aizturēti divi – 1962. un 1968. gadā dzimuši Latvijas pilsoņi. Izmeklēšanas gaitā viņi tika atzīti par aizdomās turētajiem un līdz 2016. gada decembrim atradās apcietinājumā. Vēlāk abām personām tika piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Izmeklēšanā tika noskaidrots, ka viena no aizturētajām personām Lietuvā iegādājās uzņēmumu, kura darbība bija paredzēta ar Paragvajā iegādātu kokogļu realizāciju Latvijā, kas darbojās kā piesegs narkotisko vielu pārvietošanai. 

Iegūstot pietiekamu daudzumu pierādījumu, šī gada 8. februārī kriminālprocess tika nosūtīts prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret abām aizdomās turētajām personām. 

Jāatgādina, ka 2016. gadā pēc kravas aizturēšanas aplēses liecināja, ka kravā bija 60 kilogrami sešu miljonu eiro vērtībā. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās