foto: Ieva Leiniša/LETA
Aija Andrejeva pāriet uz Tu, Gulbenes dzimšanas diena un neizstāstītie vidzemnieku stāsti: ko darīt 24. un 25. februārī?
Aija Andrejeva uzsākusi sava jaunā albuma „Mēs pārejam uz Tu” prezentācijas koncertus. Šosestdien – Jelgavā.
Kultūra
2018. gada 24. februāris, 07:57

Aija Andrejeva pāriet uz Tu, Gulbenes dzimšanas diena un neizstāstītie vidzemnieku stāsti: ko darīt 24. un 25. februārī?

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Mūsdienu Latvijas populārās mūzikas cienītāji var doties uz Aijas Andrejevas jauno koncertprogrammu Jelgavā, bet klasikas mīļotāji Lielajā ģildē baudīt Vīnes klasiku. Teātrmīļus gaidīs Valmieras teātris, kurš iestudējis Rūdolfa Blaumaņa neizstāstītos vidzemnieku stāstus.

Gulbene svinēs savas pilsētas 90. dzimšanas dienu, bet Rēzeknē tiks pasniegta Latgaliešu kultūras gada balva „Boņuks”. Toties zinātkāros gaida Ķīpsalas izstādes halles, kur norisināsies lielās Grāmatu un Izglītības izstādes.

Arī klasiskās izstāžu zāles piedāvā interesantus ceļojumus. Mūkusalas mākslas salonā atklāta izstāde ar visnotaļ intriģējošu un izaicinošu nosaukumu – „Porno”, tāpat tur skatāma igauņu mākslinieka Jāna Tomika personālizstāde, kas parāda mākslinieka interesi par cilvēka ķermeņa robežu un ierobežojumu pētīšanu. Pēterbaznīcā par godu Lietuvas jubilejai skatāma mūsu kaimiņvalsts fotoamnestija, bet izstāžu zālē „Arsenāls” skatāma cita valsts – Nākotnes valsts. Nacionālajā mākslas muzejā Aleksejs Naumovs piedāvā Nebeidzamo ainavu, bet Daugavpilī skatāma ekspozīcija, kas veltīta Ņujorkas avangardista Sigurda Vīdzirkstes simtgadei.

Nākamā lapa: 1. Aijas Andrejevas jaunā albuma prezentācijas koncerti