foto: LETA
Kols uzskata: Sudraba pierādīja, ka ir Krievijas rupors Latvijā
Politika
2018. gada 12. februāris, 13:54

Kols uzskata: Sudraba pierādīja, ka ir Krievijas rupors Latvijā

Jauns.lv

"Sudrabas kundze parādīja sevi visā pilnībā – cik ļoti viņa ir Krievijas esošās elites runaspersona, rupors Latvijā. Tā ir tiešām tā retorika un tie tehniskie paņēmieni, kādus izmanto arī Kremlis – atspēko kaut kādu informāciju, kur viņiem ir acīmredzama neizdarība un pārkāpumi," Saeimas deputāts Rihards Kols ("Nacionālā apvienība") apgalvoja RīgaTV 24 raidījumā "Apkārt pasaulei: fakti un analīze".

Viņš šādi komentēja Ingunas Sudrabas (pie frakcijām nepiederoša deputāte / "No sirds Latvijai") atteikumu piedalīties balsojumā par sankciju noteikšanu pret Sergeja Magņitska lietā iesaistītajām personām jeb tā saucamo "Magņitska sarakstu". Saeima balsojumā atbalstīja sankciju ieviešanu.

Kols norādīja, ka Sudrabas argumenti par pierādījumu trūkumu ir nepārliecinoši. "Sudrabas kundzes argumenti ir pavisam vāji. Viņa atsaucās uz kaut kādu žurnālu, laikrakstu publikācijām, bet acīmredzami nav lasījusi Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas rezolūciju," Sudrabu kritizēja Kols.

Viņš apgalvoja, ka par to, ka Magņitskis ticis spīdzināts, šaubu nav: "Tie nav tikai pieņēmumi, ka viņu spīdzināja. Tas ir ļoti plaši fiksētas un datētas informācijas apkopojums, jo 358 dienu periodā Magņitskis iesniedza 400 sūdzības par dažādiem cilvēktiesību pārkāpumiem attiecībā uz viņu."

Kols uzskata, ka vainīgie jāsauc pie atbildības. Viņš norādīja, ka pašlaik šie cilvēki dzīvo ļoti labu dzīvi.

"Personas, kas bija iesaistītas Magņitska lietā sakarā ar spīdzināšanu un cilvēktiesību pārkāpumiem, ne tikai nav sauktas pie atbildības, bet ir saņēmušas arī valsts apbalvojumus, pēkšņu materiālu labumu, īpašumus dažādās eksotiskās pasaules valstīs, kas nav samērojams ar viņu atalgojumu," sacīja Kols.