Kultūra
2016. gada 7. aprīlis, 19:30

Ar ballīti Rīgas ostā "Tallink" nosvin 10 gadu jubileju. FOTO

Jauns.lv

Trešdien kompānija „Tallink” atzīmēja 10 gadu jubileju, kopš atklājusi maršrutu Rīga-Stokholma-Rīga. Pasākumu, kas noritēja uz kuģa „Isabelle” Rīgas ostā, apmeklēja prominences un sabiedrībā zināmas personas.

Prāmja līnijas pastāvēšanas jubilejas svinības notika, kamēr prāmis „Isabelle” atradās Rīgas ostā. Viesus uz klāja sagaidīja AS „Tallink Latvija” ģenerāldirektors Hilards Taurs, prāmja kapteinis Rains Oolmets, AS „Tallink Latvija” pārdošanas un mārketinga direktore Baiba Muceniece, kā arī kruīzu vadītāji Andris Engers un Elīna Vārpa. Viesu vidū bija Zviedrijas vēstnieks Latvijā V.E. Henriks Landerholms, kas klātesošos priecēja ar jestru uzrunu par skandināvu un baltiešu saiknēm jau kopš vikingu laikiem, Rīgas Brīvostas vadības pārstāvji, sadarbības partneri, kā arī dziedātāji – Dailes teātra aktieru grupa „Ilga” (Lauris Subatnieks, Aldis Siliņš un Gundars Silakaktiņš), Normunds Rutulis, Olga Rajecka, Intars Busulis, Elizabete Zagorska un Nikolajs Puzikovs. Savukārt Rīgas mērs Nils Ušakovs bija atsūtījis apsveikumu, bet personīgi neieradās.

Pēc svinīgām uzrunām un dāvanu pasniegšanas uzņēmums viesus priecēja ar iespaidīgu izklaides programmu Kubas, Ungārijas un Latvijas mākslinieku izpildījumā un pusdienām kuģa restorānā.

Desmit gadu laikā „Tallink» maršrutā starp Latvijas un Zviedrijas galvaspilsētām apkalpojis 5,5 miljonus pasažieru. „Tallink Grupp” jūras satiksmi maršrutā starp Rīgu un Stokholmu ir nodrošinājusi ar vairākiem prāmjiem. 2006. gadā laikā no aprīļa līdz maijam līnijā kursēja „Fantaasia”, savukārt „Regina Baltica” no 2006. gada maija līdz 2009. gada maijam, bet «Vana Tallinn» – no 2007. gada aprīļa līdz 2008. gada augustam. Tālāk sekoja „Silja Festival” – no 2008. gada augusta līdz 2013. gada maijam - un „Romantika” – no 2009. gada maija līdz 2014. gada augustam, savukārt no 2013. gada maija maršrutā kursē „Isabelle”.

"Tallink Latvija" ģenerāldirektors Hilards Taurs uzsvēra, ka no pirmās dienas Rīga-Stokholma maršruta darbība notiek pozitīvā virzienā. "Tallink" īpašumā ir 15 kuģi. Kuģi kursē ar "Tallink" un "Silja Line" zīmoliem sešos dažādos maršrutos, ik gadu apkalpojot līdz deviņiem miljoniem pasažieru. Kompānija nodrošina darbvietas 7000 darbinieku.

Savukārt jubilejas reiss jūrā uz prāmja „Isabelle” būs 22. aprīlī, kad par muzikālo izklaidi gādās grupa „Musiqq”.

 

Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders, Ieva Čīka/LETA