foto: LETA
Rēzeknē un Daugavpilī par 50 eiro paceltas algas pašvaldību darbiniekiem
Rēzeknē un Daugavpilī pašvaldību darbiniekiem algas paaugstinātas par 50 eiro.
Novadu ziņas
2018. gada 12. februāris, 12:07

Rēzeknē un Daugavpilī par 50 eiro paceltas algas pašvaldību darbiniekiem

Jauns.lv/LETA

Ņemot vērā minimālās mēnešalgas pieaugumu valstī no 380 līdz 430 eiro, kā arī lai saglabātu diferenci starp mēnešalgām, darba alga par 50 eiro paaugstināta Rēzeknes un Daugavpils pašvaldību darbiniekiem, noskaidroja pašvaldībās.

Daugavpilī, kur dažādās pašvaldības budžeta iestādēs ir nodarbināti aptuveni 2700 cilvēki, darba algas paaugstināšana pašvaldības budžetā ir prasījusi aptuveni 2,9 miljonu eiro papildus finansējumu. Savukārt Rēzeknes pilsētas pašvaldības budžetā darba algas palielināšanai 2018.gadā papildus būs nepieciešami 642 000 eiro.

Jēkabpils pilsētas pašvaldībā ir nodrošināts valstī noteiktais minimālās darba algas palielinājums no 380 līdz 430 eiro. Savukārt pārējiem pašvaldības darbiniekiem būtiskas izmaiņas darba apmaksā pagaidām nav notikušas. Izmaiņas darbinieku darba apmaksā paredzēts ieviest līdz ar pašvaldībā plānotajām strukturālajām izmaiņām, kuras realizēt paredzēts līdz maijam.

Būvniecības speciālisti pilnīgi noteikti varētu būt vieni no tiem, kam tiks palielināts atalgojums, lai noturētu viņus darbā pašvaldībā.

Plānoto izmaiņu rezultātā darbinieku skaitu pašvaldībā plānots samazināt par kopumā 16 cilvēkiem. Tādējādi strādājošo skaits pašvaldībā varētu sarukt līdz 114.

Darba algas fonds Jēkabpils pilsētas pašvaldības budžetā šogad plānots pērnā gada līmenī.