Runā Rīga
2016. gada 7. aprīlis, 20:36

Kronvalda parkā maijā atklās interaktīvu strūklaku

Jauns.lv

Maijā Kronvalda parkā pie Kongresu nama tiks atklāta unikāla interaktīva strūklaka, par kuras “diriģentu” ar pirkstu kustībām varēs kļūt ikviens garāmgājējs, nosakot strūklakas plūsmu, tai pat nepieskaroties.

Fonds “ABLV Charitable Foundation” tagad izsludinājis pieteikšanos citu projektu realizēšanai – līdz 30.jūnijam biedrības un iestādes var iesniegt idejas Rīgas centra vides uzlabošanai kvartāla, pagalma vai ielas mērogā. Pieejamais līdzfinansējums 80% apmērā var sasniegt līdz 50 000 eiro.

Uz finansējumu var pretendēt dzīvokļu īpašnieku biedrības un dzīvokļu īpašnieku kooperatīvu sabiedrības, kā arī valsts un pašvaldības iestādes, kuras vēlas uzlabot un labiekārtot savā īpašumā vai pārvaldībā esošās teritorijas.

Fonds pieņem projektu pieteikumus, kuru realizēšanai no fonda pieprasītā granta apjoms var veidot līdz pat 80% no projekta kopējām izmaksām, bet nepārsniedzot 50 000 eiro. Idejām jāatbilst Rīgas ilgtspējīgas attīstības stratēģijai līdz 2030. gadam un Rīgas attīstības programmai 2014.-2020. gadam.

Grantu konkursa nolikums un pieteikuma veidlapas pieejamas www.ablv.org sadaļā “Kā saņemt līdzfinansējumu”.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Foto: Ieva Lūka/LETA