foto: Kristaps Hercs
Fotoreportāža: Jelgava pārsteidz ar pasakaini skaistām ledus skulptūrām
Novadu ziņas
2018. gada 11. februāris, 10:13

Fotoreportāža: Jelgava pārsteidz ar pasakaini skaistām ledus skulptūrām

Kasjauns.lv

Kā ik gadu, februāra sākumā Jelgava pārvēršas par ledus skulptūru karaļvalsti, un arī šogad no piektdienas, 9. februāra, līdz svētdienai, 11. februārim, Jelgavā norisinās Starptautiskais ledus skulptūru festivāls, kura šīgada tēma ir „Sapņi”. Vēl šodien, 11. februārī, 10.00 - 22.00 ikviens var apskatīt brīnišķīgās ledus skulptūras.

Ledus skulptūru festivāls Jelgavā 2018

gallery icon
146

Festivālā piedalās 30 profesionālu tēlnieku no desmit valstīm – Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Īrijas, Portugāles, Norvēģijas, Nīderlandes, Ukrainas, Bulgārijas un Ķīnas. Skulptori sapņu tēmu interpretē dažādi: kādam sapņi saistās ar nākotnes cerībām un plāniem, kādam – ar neierobežotām iztēles un brīvības sniegtām iespējām, kuras ir iespējams realizēt, tikai sapņojot.

foto: Kristaps Hercs

Šis jau 20. Ledus skulptūru festivāls, un festivāla jubileja tiek svinēta ar vairāk nekā 60 ledus objektiem, tajā skaitā konkursa un foto ledus skulptūras, divi ledus bāri, ledus labirints un citi. Pirmo reizi tie apskatāmi trīs vietās: Pasta salā, Jāņa Čakstes bulvārī un Hercoga Jēkaba laukumā. Festivālā vairāk nekā 70 tonnu ledus tika pārvērstas graciozos mākslas darbos, kas atspoguļo vispārdrošākās autoru idejas.

Sestdien mazos festivāla apmeklētājus izklaidēja radošās apvienības "Teātris un Es" uzvedums bērniem "Baltā lāča Ziemas koncerts" un tādas izrādes, kā "Mazā raganiņa" un "Fantazētāji".  Jaunāko festivāla viesu vispieprasītākie objekti ir ledus labirints un ledus slidkalniņi.

Vakarpusē uz festivāla galvenās skatuves Jāņa Čakstes bulvārī uzstājās tādi mākslinieki kā Samanta Tina, Tads Rimgaila un Latvijas X Faktora dalībnieki. Grandiozi aizvadīts arī ledus skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumu duelis, kurā sacentās Latvijas un Lietuvas titulētākie tēlnieki – Kārlis Īle un Donats Mockus.

Paraugdemonstrējumu duelis notiks arī šodien, 11. februārī, festivāla noslēguma dienā. Šajā duelī sacentīsies iepriekšējo Starptautisko Ledus skulptūru festivālu konkursu laureātes: Agnese Rudzīte-Kirillova un Sanita Rāviņa. Uz skatuves Jāņa Čakstes bulvārī koncertēs tādi populāri mūziķi kā "Mesa" un "Bermudu Divstūris". Visa festivāla laikā apmeklētāji aicināti apskatīt vairāk nekā 65 ledus objektus- lielformāta ledus foto skulptūras, ledus bārus, 15 komandu un 30 mazās ledus skulptūras, kā arī piedalīties atrakcijās un iegādāties kādu suvenīru festivāla tirdziņā.

Vairāk informācijas: www.jelgava.lv

Jelgavā tapušas pirmās 30 ledus skulptūras

Jelgavā tapušas pirmās 30 ledus skulptūras

gallery icon
32