Valmieras "Mego" nopirktajos apelsīnos Marija ierauga brūnus kāpurus. FOTO
Marija teic, ka kāpurus apelsīnos pamanījusi tikai tad, kad viens auglis jau bija apēsts.
Novadu ziņas
2016. gada 8. aprīlis, 06:30

Valmieras "Mego" nopirktajos apelsīnos Marija ierauga brūnus kāpurus. FOTO

Jauns.lv

Pagalam bēdīgu pirkumu, viesojoties Valmierā, piedzīvojusi Rīdziniece Marija (vārds mainīts). Pārtikas veikalā nopirktie apelsīni izskatījušies svaigi, taču zem to mizas slēpušies arī tīri svaigi kāpuri.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Marija apelsīnus iegādājusies veikalā „Mego” Rīgas ielā 4. Nekādus paskaidrojumus gan no veikala viņa nav lūgusi, jo nav vietējā, taču atgadījums licis vēderam sažmiegties. „Sliktākais ir tas, ka vienu apelsīnu jau biju apēdusi,” ziņo sieviete.

Šokēta arī veikala vadība

SIA „Mego” valdes locekle Ināra Hupenija atklāj, ka incidents pamatīgi izbrīnījis arī pašus veikalniekus un patlaban tiek izmeklēts, kā šie apelsīni nonākuši tirdzniecībā. „Esam informēti par notikušo un patlaban gaidām paskaidrojumu no izplatītāja. Šis gadījums, visticamāk, saistīts ar augļu importēšanu un izcelsmes valsti – tā varētu būt Spānija vai Turcija. Katrā ziņā arī mums bija šoks, kad šo uzzinājām. Mēs atvainojamies par šo starpgadījumu un aicinām jebkuru klientu vērsties pie mums jautājumu, neskaidrību vai problēmu gadījumos.”

PVD aicina ziņot laicīgi

Arī Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) ir saņēmis sūdzību par pirkumu Valmieras „Mego”. PVD sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere informē, ka bojātie apelsīni  ir laicīgi izņemti no aprites: „PVD Ziemeļvidzemes pārvalde veica pārbaudi tirdzniecības vietā. Sūdzībā minētie apelsīni vairs nebija tirdzniecībā. Papildu tam PVD pārbaudīs arī apelsīnu piegādātāju.” PVD gan importētāja identitāti neatklāj.

 

Kasjauns.lv/Foto: aculiecinieka foto