112
2018. gada 9. februāris, 21:47

Par avāriju, kas padarīja cilvēku aklu uz mūžu, Lielbritānijā notiesā 25 gadus veco Jāni Krūmiņu

Jauns.lv/LETA

Latvijas pilsonis Jānis Krūmiņš Lielbritānijā notiesāts par smagas avārijas izraisīšanu Hārlovas pilsētā netālu no Eseksas, vēsta britu mediji.

Latvieša Jāņa Krūmiņa Lielbritānijā izraisītā avārija

gallery icon
5

Avārija Eseksā fiksēta 2017.gada 1.martā, kas bija diena pēc latvieša Jāņa Krūmiņa dzimšanas dienas svinībām. Krūmiņš ar savu "Volvo" traucies pa Hārlovas Piekto avēniju ar ātrumu apmēram 125 km/h atļauto 60 km/h vietā. Nenovaldījis auto, uz ielas notika sadursme ar "Ford Focus", kuru vadīja 54 gadus vecs Lielbritānijas pilsonis.

"Fordiņa" vadītājs - Roberts Bells, ātrās palīdzības mediķis - pēc smagās avārijas slimnīcā pavadīja 26 dienas; diemžēl ārstiem neizdevās atjaunot vīrieša redzi, kas sadursmē bija visvairāk traumēta. Bells uz mūžu paliks neredzīgs. 

Tūlīt pēc avārijas slimnīcā nogadājā arī Krūmiņu, kur testi apliecināja alkohola klātbūtni viņa organismā. Atļauto 80 miligramu vietā Krūmiņa asinīs bija 129 milgrami alkohola. To, ka braucis dzērumā, tiesā nenoliedza arī pats vaininieks. "Es atceros to braucienu, un atceros, ka braucu dzēris. Es zaudēju kontroli un pārsniedzu ātrumu," viņš tiesā atzinās nodarījumā. 

Vienlaikus tiesā izskanēja, ka viņš nemaz neatceras savu "ceļojumu" ar auto pa Hārlovas ielām. Tiesnesis vēstīja, ka apsūdzētais pat nezina, kur un kāpēc vispār todien braucis.

Upuris: es vairs nebūšu spējīgs strādāt

Pēc avārijas Roberts Bells palicis neredzīgs, kā arī cieš no depresijas un atmiņas traucējumiem. Viņš pārdzīvo, ka vairs nekad nespēs normāli strādāt savā jomā - kā ātrās palīdzības mediķis. "Es vairs nespēju vadīt auto, nespēju noturēt neko smagāku par tējas tasīti, mana neatkarība ir pilnībā zudusi. Esmu atkarīgs no ģimenes un draugiem," pauda Bells. 

Tiesnese: viņam ir kauns

Tiesā izskanēja frāzes, ka "viņš ir jauns vīrietis, kurš Lielbritānijā dzīvo vairākus gadus, un viņš ļoti pārdzīvo un kaunas par notikušo". Jānis Krūmiņš savu emigrācijā sastrādāto naudu lielākoties sūta uz Latviju savai meitenei un ģimenei un kopumā nav vērtējams kā ļaundaris. 

Tiesnese Emma Pītersa Latvijas pilsonim Krūmiņam piesprieda divus gadus cietumā, vēsta "EssexLive".