Parādnieks prāto, kur var "smelties naudu" bērnu pabalstu palielināšanai. VIDEO
Trešā bērna politika ir izšķiroša demogrāfiskās situācijas uzlabošanai, uzskata Parādnieks. Viņš domā, ka nauda tam jāmeklē banku sektorā.
Sabiedrība
2016. gada 8. aprīlis, 08:11

Parādnieks prāto, kur var "smelties naudu" bērnu pabalstu palielināšanai. VIDEO

Jauns.lv

Trešā bērna politika ir izšķiroša demogrāfiskās situācijas uzlabošanai, uzskata Saeimas deputāts Imants Parādnieks (NA).

Intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" Parādnieks, kurš vadīs jaunizveidojamo Demogrāfisko lietu centru, pastāstīja, ka ir nepieciešams panākt situāciju, kurā, kad ģimenē ienāk trešais bērns, tās finansiālā situācija uzlabojas, nevis pasliktinās. Tādējādi centra darbības pamatuzsvars būtu īpašs atbalsts daudzbērnu ģimenēm.

Vaicāts, kur iegūt nepieciešamo finansējumu bērnu pabalstu palielināšanai, Parādnieks vērsa uzmanību uz banku sektoru, kurā "var smelties naudu". Deputāts uzskata, ka šī joma būtu jāsakārto un tā rezultātā var iegūt papildu finansējumu, kuru tērēt daudzbērnu ģimeņu atbalstam.

Intervija ar Imantu Parādnieku:

Pie Pārresoru koordinācijas centra top Demogrāfisko lietu centrs, ko vadīs Saeimas deputāts Parādnieks.

"Demogrāfijas uzlabošanas jautājumi nav tikai Labklājības ministrijas, Veselības ministrijas vai Finanšu ministrijas jautājumi, tie ir jāskata plašāk. Tāpēc ir viens centrs, kurā kopā ar ekspertiem tiek izstrādāti labākie risinājumi, kas tiks virzīti uz valdību," pastāstīja Parādnieks .

Parādnieks Saeimā vada Demogrāfijas lietu apakškomisiju.

Premjers regulāri sasauc Demogrāfisko lietu padomi, kas ir konsultatīva un koordinējoša valsts institūcija, kas izveidota, lai veicinātu vienotu valsts demogrāfisko politiku un tās īstenošanu visos valsts pārvaldes līmeņos.

"Padome ir pavisam cita struktūra, viņiem ir citi pienākumi, lai gan darbs sasaucas. Centrs būs pie Ministru kabineta, arī ar iespēju nākt ar informatīvo ziņojumu par vienu vai otru situāciju ar problēmu risinājumu," teica deputāts un topošā centra vadītājs.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA