foto: Shutterstock
Tiesnesis pārāk aizņemts, tāpēc Jēkabpilī atliek vīrieti nodūrušās jaunās sievietes lietas skatīšanu
Ilustratīvs foto.
112
2018. gada 8. februāris, 18:01

Tiesnesis pārāk aizņemts, tāpēc Jēkabpilī atliek vīrieti nodūrušās jaunās sievietes lietas skatīšanu

LETA

Tiesneša aizņemtības dēļ Jēkabpils rajona tiesa līdz 9.martam atlikusi krimināllietas izskatīšanu, kurā kāda jauniete apsūdzēta par vīrieša noduršanu konflikta laikā Jēkabpilī, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Paredzēts, ka lietas izskatīšanas turpinājumā apsūdzētā teiks pēdējo vārdu.

Apsūdzība jaunietei celta pēc Krimināllikuma 116.panta - par slepkavību.

Sākotnēji viņa bija apsūdzēta pēc Krimināllikuma 125.panta 3.daļas - par tīšu smagu miesas bojājumu, kas kļuvuši par iemeslu cietušā nāvei, nodarīšanu, bet pēc tam prokurore grozīja apsūdzību uz smagāku.

Par šādu nodarījumu vainīgajai personai paredzēts sods ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Izmeklētāji uzskata, ka 2016.gada 29.aprīlī apsūdzētā persona, atrodoties savā dzīvesvietā Jēkabpilī, savstarpēja konflikta laikā ar viņai pazīstamu vīrieti dusmu uzplūdā tīši divas reizes ar virtuves nazi iedūra viņam krūšu kurvja priekšdaļā un vēderā.

Minētie miesas bojājumi cietušajam vīrietim radīja stipru iekšēju asiņošanu, viņam zaudējot 1,8 litrus asiņu. Vīrieša nāve iestājās dažās minūtēs notikuma vietā.