KURIOZS: Krievijas televīzija apgalvo, ka pretkrievu histēriju Latvijā koordinē Rīgas Rātsnamā. VIDEO
Kremļa kontrolētais TV kanāls RTR Rīgas Rātsnamu nodēvējis par necilu ēku pilsētas centrā, no kurā NATO koordinē pret Kremli vērsto rusofobisko histēriju. Tas ir viens no daudzajiem kurioziem misēkļiem Kremļa inscenētā melu propagandā. Savukārt Rīgas mērs Nils Ušakovs atjokojis – galvenie NATO aģenti ir Muris un Kuzja.
Sabiedrība
2016. gada 8. aprīlis, 17:08

KURIOZS: Krievijas televīzija apgalvo, ka pretkrievu histēriju Latvijā koordinē Rīgas Rātsnamā. VIDEO

Jauns.lv

Uz pusgadu Latvijā retranslēt aizliegtās Krievijas TV kanāla „Rossija RTR” ziņu raidījumi savā melu propagandā izceļas ar neloģiskiem kurioziem. Tikko RTR ziņu raidījums „Vesti” parādīja Rīgas domes ēku ar komentāru, ka no šī nama tiek koordinēta pret Kremli vērstā propaganda.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā zināms, Rīgas Rātsnamā valda „Saskaņa” ar Nilu Ušakovu priekšgalā, kura noslēgusi sadarbības līgumu ar Kremļa varas partiju „Vienotā Krievija”. Un, lai nu kas, bet Rīgas domes vadība nekādā gadījumā nepieļautu, ka no tās „galvenā štāba” tiktu koordinēta rusofobiskā histērijs. Vienlaikus RTR Rīgas Rātsnamu arī nodēvējusi par necilu ēku Rīgas centrā.

Kritizējot nesen LTV izrādīto dokumentālo filmu „Ģenerālplāns” par Kremļa propagandas ietekmi Baltijas valstīs un Saeimā izskatāmos Krimināllikuma grozījumus, kas vēsti uz Latvijas valsts drošības un vienotības aizsardzību, „Vesti” parādīja Rīgas domes ēku ar komentāru, ka no šīs necilās ēkas Rīgas centrā tiek koordinēta pret Krieviju vērstā politika un tur arī tika sarakstīts filmas „Ģenerālplāns” scenārijs. Pēc visa spriežot, „Vesti” gribēja norādīt, ka it kā rusofobiskā darbība Latvijā tiek koordinēta no NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra. Jāteic, ka šis NATO centrs it nebūt neatrodas Rīgas centrā – tas atrodas Pārdaugavā, Vanšu tilta galā, un no šī centra diez vai tiek koordinēts LTV un Saeimas darbs. Savukārt Rātsnamu diez vai var nodēvēt par necilu ēciņu pilsētas centra šķērsielā.

Šo Krievijas televīzijas misēkli pamanījis arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, kurš savā „Facebook” profilā pajokojis, par NATO galvenajiem aģentiem nodēvējot Rātsnama slavenos kaķus – Kuzju un Muri:

„TV kanāls „Rossija” vienā no saviem sižetiem stāstīja par NATO komunikācijas apakšvienību, kas cīnās hibrīdkarā. Un šo stāstu viņi ilustrēja ar Rīgas domes ēkas piefilmējumu. Tik tuvu iekrišanai Kuzja un Muris vēl nekad nebija bijuši. Viņus NATO jau sen bija savervējis. Tikai pa dienu viņi ir balti un pūkaini. Bet naktīs viņi pārvēršas par aukstasinīgiem un nežēlīgiem NATO komunikācijas apakšvienības cīnītājiem. Tas ir valsts noslēpums, taču tagad tas ir atklāts”.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome 7. aprīlī nolēma uz sešiem mēnešiem Latvijas teritorijā aizliegt retranslēt un izplatīt TV programmu „Rossija RTR”. Padome 2015. gada laikā atkārtoti konstatēja rupjus pārkāpumus televīzijas kanāla „Rossija RTR” pārraidītajos raidījumos, kuros pārkāpts gan Latvijas Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums, gan arī Eiropas Savienības Audiovizuālo mediju pakalpojumu direktīva. Jāatgādina, ka NEPLP jau pirms diviem gadiem uz trīs mēnešiem Latvijā aizliedza retranslēt „Rossija RTR”, jo programmas ziņu un citos raidījumos konstatēja kara propaganda

Krievijas TV par Rīgas Rātsnamu Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video, Ieva Čīka/LETA