112
2016. gada 8. aprīlis, 23:20

VID amatpersonas Ventspils ostā izņem teju 2000 alkohola pudeļu un teju 300 000 cigarešu

Jauns.lv

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus Ventspils ostā, kravas automašīnā ar mēbeļu kravu atklāja 1922 alkohola pudeļu un 295 400 cigarešu kontrabandu, informēja VID.

Sestdien, 2.aprīlī, pārbaudot kādu Lietuvā reģistrētu kravas automašīnu pirms tās uzbraukšanas uz prāmja, kas kursē no Ventspils uz Zviedrijas pilsētu Nīneshamnu, muitas amatpersonas, kontrolē iesaistot arī muitas kinologu ar dienesta suni, atklāja, ka kravā atrodas nedeklarētas preces - cigaretes un alkoholiskie dzērieni.

Saskaņā ar kravas pavaddokumentiem kravā no Lietuvas uz Norvēģiju tika vestas mēbeles. Kontroles laikā VID muitas amatpersonas konstatēja, ka autotransporta rezerves daļām paredzētos sānu nodalījumos un kravas telpā starp virtuves mēbelēm paslēptas kastes, kurās atradās cigaretes ar Baltkrievijas un Lietuvas akcīzes nodokļa markām un alkoholisko dzērienu pudeles ar Lietuvas akcīzes nodokļa markām.

Kontroles rezultātā tika izņemts 295 400 "Minsk", "Winston", "Kent" un "Marlboro" markas cigarešu un 1922 pudeles jeb 1707 litri alkoholisko dzērienu - degvīna, viskija, brendija, šampanieša. Kopējā cigarešu un alkohola vērtība, ieskaitot maksājamos nodokļus, ir 57 795 eiro.

Par konstatēto muitas noteikumu pārkāpumu saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu tika sākta lietvedība administratīvo pārkāpumu lietā. Lietas materiāli nodoti VID Muitas policijas pārvaldei.

LETA