No šodienas atkal kļūst nedaudz vēsāks
Tik silts kā dažās no pēdējām dienām tuvākās nedēļas laikā varētu nebūt.
Sabiedrība
2016. gada 9. aprīlis, 08:46

No šodienas atkal kļūst nedaudz vēsāks

Jauns.lv

Šajās brīvdienās un arī nākamajā darba nedēļā tik silti kā aizvadītajās dienās vairs nebūs - gaisa temperatūra virs plus 15 grādiem, visticamāk, nepakāpsies, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Brīvdienās mākoņainākas debesis būs Latvijas dienvidaustrumos. Latgalē gan sestdien, gan arī svētdien gaidāms lietus. Citviet gan debesis brīžiem skaidrosies, līdz ar to nakts un rīta stundās, kad pierims arī vējš, termometra stabiņš vietām atkal noslīdēs zem 0 grādu atzīmes, sasniedzot pat mīnus 1, mīnus 3 grādus.

Vējš brīvdienās visā Latvijā pakāpeniski iegriezīsies no ziemeļu puses. Dienas laikā saulē gaiss iesils līdz plus 12, plus 14 grādiem, bet zem mākoņainām debesīm un arī piekrastes rajonos nebūs siltāk par plus 6, plus 10 grādiem.

Nākamās darba nedēļas sākumā un vidū Latviju vēl no dienvidiem, dienvidrietumiem šķērsos nokrišņu zonas, tās vairāk skars valsts austrumu un centrālos reģionos, tādējādi rietumu rajonos līs mazāk. Nokrišņu zonu atkāpšanās no Latvijas gaidāma tikai darba nedēļas beigās. Līdz ar to debesis biežāk būs mākoņainas, un būs mazāks risks, ka nakts stundās tiks novērota negatīva gaisa temperatūra. Dienas laikā gaiss iesils līdz plus 8, plus 13 grādiem.

LETA/Foto: EPA/LETA