Veselības likstas vēl vienai augstai amatpersonai. Premjers Kučinskis spiests izlaist partijas kongresu
Novēlam premjeram Mārim Kučinskim ātru atlabšanu.
Sabiedrība
2016. gada 9. aprīlis, 11:48

Veselības likstas vēl vienai augstai amatpersonai. Premjers Kučinskis spiests izlaist partijas kongresu

Jauns.lv

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) drudža dēļ neapmeklē sestdien Jūrmalā notiekošo Latvijas Zaļās partijas (LZP) 27.kongresu, taču vēstulē kongresa delegātiem novēlēja novērtēt sasniegto.

Kučinska vēstuli kongresa delegātiem nolasīja partijas valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Kā vestulē pauda Kučinskis, partijas kongress ir svarīgs un emocionāls brīdis, kurā jāievēl partijas vadība. Ministru prezidents uzsvēra, ka LZP ir viens no Zaļo un zemnieku savienības stūrakmeņiem. Kučinskis aicināja novērtēt partijas prasmes meklēt un atrast kompromisus, norādot, ka partijas pārstāvji šobrīd vada divas svarīgas ministrijas un aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis esot atbalstītākais ministrs Ministru Kabinetā.

Kučinskis arī pauda, ka veselības aprūpe ir sāpīgs temats jau ilgāku laiku, un ministru prezidents vairākas reizes savas valdības laikā  ir paspējis mainīt savu viedokli par veselības ministru Gunti Belēviču. Politiķis pauda, ka veselības nozarē jābūt precīzam un kompleksam rīcības plānam, un ka Belēvičam vēl ir laiks rīcībai, taču tas samazinās.

Partijas valdes priekšsēdētājs Tavars, atklājot kongresu, norādīja, ka kongress ir atskaites posms par pagājušo gadu un mandāts nākotnei.

Kongresa delegāti vienbalsīgi nolēma, ka kongresu vadīs Bauskas novada nodaļas vadītājs Mārtiņš Ruža.

Partijas kongresa dalībnieki kongresa laikā vēlēs partijas līdzpriekšsēdētāju. Tāpat kongresa laikā notiks divu valdes locekļu vēlēšanas.

Latvijas Zaļā partija dibināta 1990.gada 13.janvārī. Partijā šobrīd ir 770 biedri. Kučinska valdībā ir divi Zaļās partijas ministri - veselības ministrs Belēvičs, kurš vienlaikus ir arī Saeimas deputāts, kā arī aizsardzības ministrs Bergmanis, vēl seši Saeimas deputāti - Kārlis Seržants, Ingmārs Līdaka, Jānis Trupovnieks, Juris Vectirāns, Valdis Kalnozols un Artis Rasmanis, kā arī 27 deputāti pašvaldībās Latvijā. Partijai ir 30 reģionālās nodaļas.

Kā zināms, Māris Kučinskis nav pirmais no valsts augstākajām amatpersonām, kuram gadījušās problēmas ar veselību. Valsts prezidents Raimonds Vējonis pavisam nesen atsāka pilnībā veikt savus pienākumus pēc ilgstošas slimības un rehabilitācijas procesa.

Kasjauns.lv, LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA