foto: LETA
Svarīga ziņa Limbažu iedzīvotājiem: pilsētā apzog dzīvokļus
Novadu ziņas
2018. gada 1. februāris, 13:53

Svarīga ziņa Limbažu iedzīvotājiem: pilsētā apzog dzīvokļus

Jauns.lv

Limbažos uzdarbojas mājokļu zagļi – Valsts policija aicina pievērst uzmanību aizdomīgām personām, portālu Jauns.lv informēja policijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

31.janvārī saņemta informācija, ka Limbažu novadā, Limbažos, reģistrēti gadījumi, kad zagļi iekļuvuši mājokļos. Pulksten 18.08 iekļuvuši kādā Sporta ielas dzīvoklī, pulksten 20.15 garnadži uzdarbojušies Rīgas ielā, savukārt no pulksten 15.00 līdz pulksten 20.00 veikta zādzība kādā Zāles ielas dzīvokli. Zādzību shēma visos gadījumos bijusi vienāda: zagļi mājokļos iekļuvuši caur pirmo vai otro stāvu balkoniem, atlaužot to durvis. Vienā gadījumā tika nozagtas rotas lietas, taču citos tikai demolēti mājokļi, neko nepaņemot.  

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Limbažu policijas iecirkņa Kriminālpolicijas biroja priekšnieks Kaspars Zvirbulis, norāda, ka zagļi, visticamāk, nav vietējie: “Šobrīd policijai ir pamatotas aizdomas, ka zagļi nav vietējie. Līdz ar to aicinām pastiprinātu uzmanību pievērst svešām personām. Lai pasargātu sev vērtīgās lietas, aicinām tās glabāt grūtāk atrodamās vietās. Zagļi mājokļos nav ilgi uzturējušies, paņemts ir tikai tas, kas bijis viegli atrodams un redzams”.

Kriminālpolicijas biroja priekšnieks norāda arī to, ka mājokļus vajadzētu vēdināt brīžos, kad telpās kāds atrodas: “Būtu vēlams, it īpaši pirmo un otro stāvu dzīvokļus, neatstāt, uz tā saucamo, vēdināšanas režīmu tikmēr, kamēr mājoklī neviena nav. Jāpiebilst, ka personas uzdarbojas ātri. Domājams, ja zagļi pārmeklējot mājvietu neatrod sev vēlamo, tad tie dodas uz citu dzīvokli. Kad nozagts iecerētais, tie pamet pilsētu.” Valsts policija aicina rūpēties par savu mantu drošību, vērtīgākajām lietām paredzot specializētu seifu.