foto: Facebook
TV skatītāji sašutuši par manieri, kādā Ķibilds vadīja ikoniskā "Labvakar" jubilejas raidījumu
Vakar pirmizrādi piedzīvoja raidījums par raidījumu: "Labvakaram" aprit 30. Sarunu ar trim "Labvakar" veidotājiem bija uzticēts vadīt Ķibildam, un skatītāju viedokļi par rezultātu dalās.
Kultūra
2018. gada 1. februāris, 11:01

TV skatītāji sašutuši par manieri, kādā Ķibilds vadīja ikoniskā "Labvakar" jubilejas raidījumu

Jauns.lv

"Čaļi mani pārliecināja, kāpēc ir jāparāda tas stulbais sižets" - tādas un tamlīdzīgas pērles vakar dzirdēja LTV1 skatītāji, kuri teju divu stundu garumā varēja kavēties atmiņu raidījumā par raidījumu "Labvakar", kas pirms 30 gadiem tieši 31.janvārī sāka ētera gaitas un kļuva par vienu no Atmodas simboliem.

LTV raidîjums Labvakar! 1988.g.

"Vēl viens piedzīvojums. Šovakar – ar leģendāriem TV rokstāriem. “Labvakar” nebija raidījums, tas bija Atmodas fenomens. Nācijas zosāda. Vadītāju trio – Ojārs Rubenis, Edvīns Inkēns, Jānis Šipkēvics – superzvaigznes. Šodien ir “Labvakar” 30 gadu dzimšanas diena, un tai par godu – neticami garš (2h!) jubilejas raidījums LTV1. Jūtos pagodināts, ka nešķiramais trio mani uzaicināja būt par ceturto," sociālajā tīklā "Facebook" īsi pirms raidījuma rakstīja Mārtiņš Ķibilds.

Jubilejas raidījumā paši "Labvakar" autori izvēlējās tēmas un sižetus, ko atgādināt, un saturiski raidījums bija ārkārtīgi baudāms: aizraujošs, interesants, arī sirsnīgs un nostaļģiju raisošs. Zosāda šī vārda vislabākājā nozīmē. Gan tviterī, gan feisbukā rindojās desmitiem komplimentāru ierakstu par lieliski pavadītām divām stundām - ļaudis dalījās savās atmiņās par Latvijai tik būtisko pārmaiņu laiku un raidījumā akcentētajiem tematiem.

Vienlaikus sociālajos tīklos skatītāji pauda vilšanos, ka sarunu ar Inkēnu, Rubeni un Šipkēvicu uzticēts vadīt Ķibildam. Protams, viņš ar kungiem ir pazīstams un uz 'tu', tomēr familiaritāte sarunās ("Oici...", "čaļi, jūs...") daudziem TV vērotājiem radīja neērtības sajūtu, kā arī šķita, ka Ķibilds "nevelk" sarunu ar leģendārajiem trim vīriem vienlīdzīgā intelektuālā līmenī. Lūk, daži no skatītāju ierakstiem: