foto: Publicitātes foto
Necilvēciska nežēlība Daugavpilī. Pa daudzstāvu mājas logu vīrietis izmet maisu ar kucēniem
Bezpalīdzīgais kucēns, kuram izdevās izdzīvot.
112
2018. gada 31. janvāris, 17:35

Necilvēciska nežēlība Daugavpilī. Pa daudzstāvu mājas logu vīrietis izmet maisu ar kucēniem

Kasjauns.lv / LETA

Mēģinot tikt vaļā no nevēlama "ģimenes pieauguma", Daugavpilī kāds vīrietis pa dzīvokļa logu izmetis maisu ar diviem kucēniem, informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Vakar, 30.janvārī, policijā tika saņemts zvans no kāda nevienaldzīga Daugavpils iedzīvotāja, kurš daudzdzīvokļu mājas pagalmā bija atradis maisu ar pamestiem kucēniem. Ierodoties notikuma vietā, policisti konstatēja, ka bez uzraudzības ir atstāti divi kucēni.

Lai identificētu suņu īpašnieku un noskaidrotu visus notikušā apstākļus, tika sākta administratīvā lietvedība. Apsekojot tuvējās mājas, likumsargiem izdevās identificēt iespējamo vainīgo. Tika noskaidrots, ka likumpārkāpējs, visdrīzāk, bija izmetis maisu ar kucēniem pa sava dzīvokļa logu, šādā veidā mēģinot tikt vaļā no nevēlamā "ģimenes pieauguma".

Policisti nogādāja ķepaiņus dzīvnieku patversmē "Labs draugs", kur par tiem rūpējas patversmes speciālisti. Diemžēl viens no kucēniem no gūtajām traumām gāja bojā.

Izmeklēšana turpinās, dzīvnieku īpašniekiem par šādu likumpārkāpumu draud administratīvā atbildība pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa 106.1 panta - par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem vai dzīvnieku nogalināšanas prasību pārkāpšanu.

Par šādu likumpārkāpumu paredzēts naudas sodu fiziskajām personām no septiņiem līdz 350 eiro, bet juridiskajām personām - no 15 līdz 700 eiro, konfiscējot dzīvniekus vai bez to konfiskācijas.