foto: LETA
Gaismas pils darbiniecei uz galvas uzkrīt griestu plāksne
Nacionālās bibliotēkas darbiniecei kabinetā uzkritusi piekaramo griestu plāksne; citās telpās griestu defektus nekonstatē.
2018. gada 31. janvāris, 13:51

Gaismas pils darbiniecei uz galvas uzkrīt griestu plāksne

Jauns.lv/LETA

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) darbiniecei otrdien birojā uzkritusi piekaramo griestu plāksne, taču citās telpās griestu konstrukcijas defekti līdz šim nav konstatēti, pastāstīja LNB sabiedrisko attiecību vadītājs Augusts Zilberts.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš skaidroja, ka otrdien ap plkst.13.40 vienai no LNB darbiniecēm ceturtā stāva birojā uzkrita viena piekaramo griestu plāksne. Bibliotēkas inženieri pieļauj, ka negadījums saistīts ar piekaramo griestu, iespējams, neprecīzo uzstādīšanu ēkas būvniecības laikā. Atgadījuma dēļ LNB izveidota inženieru darba grupa, kas pašlaik vizuāli novēro bibliotēkas telpu griestus, bet līdz šim citi saistītie defekti nav konstatēti.

Tāpat trešdienas rītā bibliotēkā ieradās Valsts policijas (VP) pārstāvji, lai skaidrotu notikuma apstākļus. Vēlāk paredzēta arī VP inspektora ierašanās.

LNB pārstāvis uzsvēra, ka visi notikušā iemesli un apstākļi būs pilnībā skaidri tad, kad inženieru darba grupa un VP pārstāvji sniegs savus secinājumus.

Zilberts arī sacīja, ka visiem LNB darbiniekiem ir veselības apdrošināšanas polises. Lai gan cietušajai darbiniecei nozīmētas ārsta pārbaudes, līdz bibliotēkas vadībai nav nonākusi informācija, ka viņa būtu guvusi kādus smagus miesas bojājumus.

Taujāts par konstatētās piekaramo griestu konstrukcijas nepilnību, Zilberts norādīja, ka LNB rīcībā ir rezerves materiāli, ar kuriem nepieciešamās detaļas mainīs vai remontēs.