foto: Lita Krone/LETA
"Vienotība" aicinās koalīciju atbalstīt oligarhu sarunu audioierakstu publiskošanu
Viesnīca "Rīdzene".
Politika
2018. gada 29. janvāris, 16:55

"Vienotība" aicinās koalīciju atbalstīt oligarhu sarunu audioierakstu publiskošanu

LETA

Partija "Vienotība" pirmdien koalīcijas padomes sēdē aicinās konceptuāli atbalstīt iniciatīvu padarīt visus viesnīcas "Rīdzene" sarunu jeb tā dēvēto "oligarhu sarunu" audioierakstus publiski pieejamus, informēja politiskajā spēkā.

Partijā skaidro, ka tā nākusi klajā ar šādu piedāvājumu, jo "sabiedrībai ir tiesības zināt visu patiesību par oligarhu aizkulišu darījumiem".

"Vienotības" vērtējumā parlamentārā izmeklēšana par "Rīdzenes" sarunām ir notikusi nekvalitatīvi un par vienīgo vērā ņemamo ieguvumu uzskatāms fakts, ka komisijas gala ziņojumā atzīts, ka tā dēvētās "oligarhu sarunas" viesnīcā "Rīdzene" ir notikušas un tajās saskatāmas valsts nozagšanas pazīmes.

"Oligarhu sarunu" lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēde

Saistībā ar "Oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdes norisi šodien raisījās nedaudz haotiska situācija. Aktīvas diskusijas sākās jau kādu laiku ...

gallery icon
46

Pašlaik audioieraksti, kuros sarunas fiksētas, sabiedrībai publiski pilnā apjomā nav pieejami, dodot iespēju oligarhiem spekulēt par sarunu saturu, teiktā atbilstību patiesībai, diskreditēt sarunu fragmentu publicētājus, uzskata partijas pārstāvji.

"Vienotība" tuvākajā laikā piedāvās koalīcijas partneriem grozījumus likumā, kas atļautu šīs informācijas publiskošanu.

Andris Šķēle, Aivars Lembergs un Viesturs Koziols viesojas "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijā

Ekspolitiķis Andris Šķēle, Ventspils mērs Aivars Lembergs un Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols piedalās Saeimas Parlamentārās izmeklēšanas komisijas par ...

gallery icon
78

Kā ziņots, "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisija tās apstiprinātajā galaziņojumā paudusi uzskatu, ka valsts sagrābšana un tās centieni ir ne tikai nosodāmi, bet arī var tikt sodīti. Lai arī komisija atzīst, ka "oligarhu sarunās" var saskatīt valsts sagrābšanas centienus, konkrēti atbildīgo vārdi ziņojuma secinājumos nav pieminēti.

Ainārs Šlesers oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē

Bijušais politiķis Ainārs Šlesers uzskata, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadības pārstāvju apgalvojumi 2011.gadā par "oligarhu lietā" notikušajiem ...

gallery icon
16

"Oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas pirmā sēde

gallery icon
16