"Pilsētas pasāžā" Jelgavā trauksmi rada atrasts aizdomīgs vīstoklis
Policijai ziņo par veikalā Jelgavā atrastu aizdomīgu vīstokli, tajā atrod žurku indi.
112
2016. gada 10. aprīlis, 16:24

"Pilsētas pasāžā" Jelgavā trauksmi rada atrasts aizdomīgs vīstoklis

Jauns.lv

Šorīt uz pāris stundām tika slēgts tirdzniecības centrs "Pilsētas pasāža" Jelgavā, jo kādā no veikaliem tika atrasts vīstoklis ar nezināmas izcelsmes vielu, kas izrādījusies žurku inde.

Valsts policijā (VP) informēja, ka VP Zemgales reģiona pārvalde šorīt plkst.9.26 pa telefonu saņēma informāciju no tirdzniecības centra Jelgavā, Driksas ielā, par to, ka pirmā stāva veikalā kādā no vitrīnām ir atrasts vīstoklis ar nezināmas izcelsmes vielu.

Pēc saņemtās informācijas notikuma vietā nekavējoties ieradās operatīvie dienesti - VP, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Jelgavas pilsētas pašvaldības policija un Neatliekamā medicīniskā palīdzība. Tāpat iesaistīti arī Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāvji, kuri veica pārbaudi savas kompetences ietvaros. Pirms nezināmās vielas pārbaudes veikšanas no centra tika evakuēti cilvēki.

Jau pēc neilga laika policisti bija pabeiguši pārbaudi un noskaidroja, ka nezināmā viela ir peļu un žurku inde. Izrādījies, ka veikalā iepriekš bija veikta deratizācija, kuras gaitā vairākās vietās tika izvietoti līdzīgi vīstokļi ar peļu un žurku indi. Šo informāciju policijai apstiprināja arī veikala vadība un firmas, kura veica deratizāciju, pārstāvis.

Par notikušo ierosināts kriminālprocess, lai noskaidrotu precīzus notikušā apstākļus un vērtētu deratizācijas veikšanas atbilstību noteikumiem. Patlaban veikals ir atsācis darbu.

LETA/Foto: Lita Krone/LETA