112
2016. gada 10. aprīlis, 21:50

Tiesa lems par IIN atmaksu par izdevumiem, kur izmantoti atlaižu kuponi

Jauns.lv

Augstākās tiesas (AT) Administratīvo lietu departaments ceturtdien izskatīs Valsts ieņēmumu dienesta (VID) kasācijas sūdzību par iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) atmaksu par attaisnotajiem izdevumiem, kur izmantoti atlaižu kuponi, informē tiesā.

Pieteicēja vērsās Valsts ieņēmumu dienestā, lūdzot atmaksāt pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli 213 eiro (150 lati) saistībā ar attaisnotajiem izdevumiem par medicīnisku operāciju.

Administratīvā rajona tiesa pieteikumu noraidīja, tomēr Administratīvā apgabaltiesa pieteikumu apmierināja. Tiesa secināja, ka kaut arī nav iesniegts kases čeks, tomēr dokumentāri ir pierādīts, ka Zizu kuponi 854 eiro (600 latu) vērtībā ir izmantoti ārstniecības pakalpojumu apmaksai. Līdz ar to pieteicējai bija tiesības izdevumus par ārstniecības pakalpojumiem iekļaut attaisnotajos izdevumos un saņemt iedzīvotāju ienākuma nodokļa atmaksu par attaisnotajiem izdevumiem.

Lietā ir jāatbild uz jautājumu, vai pakalpojumu saņēmējs var pamatot attaisnotos izdevumus ar darījumu apliecinošiem dokumentiem, ko pakalpojuma sniedzējs izsniedzis neatbilstoši noteikumu "Nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtība" prasībām.

Lietu izskatīs rakstveida procesā.

BNS

Tēmas