foto: Zane Bitere/LETA
FOTO: Rīgas centrā piemin 1991. gada barikāžu gadadienu
Notiek 1991.gada janvāra barikāžu piemiņai veltītā ugunskura iedegšanas pasākums Doma laukumā.
Sabiedrība
2018. gada 20. janvāris, 14:12

FOTO: Rīgas centrā piemin 1991. gada barikāžu gadadienu

Kasjauns.lv / LETA

Šodien nepilni 100 cilvēki pulcējās Rīgā, Doma laukumā, lai pieminētu 1991. gada barikāžu gadadienu.

Rīgas centrā piemin 1991. gada barikāžu gadadienu

Šodien nepilni 100 cilvēki pulcējās Rīgā, Doma laukumā, lai pieminētu 1991. gada barikāžu gadadienu.

gallery icon
82

Barikāžu piemiņas ugunskurs Doma laukumā tika iededzināts, piedaloties Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (VL-TB/LNNK), aizsardzības ministram Raimondam Bergmanim (ZZS) un citām esošajām un bijušajām amatpersonām.

Ap iedegto ugunskuru pulcējās jaunsargi un citi interesenti, kuri dalījās un uzklausīja atmiņu stāstus par barikāžu laiku un fotografējās un pārmija dažus vārdus ar amatpersonām.

Vēlāk piemiņas pasākumi turpinājās ar svinīgu ceremoniju pie Brīvības pieminekļa, kur, spēlējot Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestrim, skanēja Latvijas valsts himna. Pēc tam Mūrniece, Vējonis, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) un citas amatpersonas nolika ziedus pie pieminekļa, pieminot 1991.gada barikāžu gadadienu.

Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris pie Brīvības pieminekļa nospēlēja vēl vairākus skaņdarbus. Svinīgajā ceremonijā apkārt piemineklim bija sapulcējušies arī iedzīvotāji un ārvalstu tūristi, kuri vēroja pasākumu. Daļai no klātesošajiem rokās bija ziedi.

Par godu 1991.gada barikāžu atcerei galvaspilsētā šodien notiek vairāki pasākumi, tostarp tiek nolikti ziedi pie kritušo piemiņas vietām Bastejkalnā.

Barikāžu atmiņu ugunskurs tika iedegts arī pie Saeimas, bet pēcpusdienā Rīgas Domā notiks koncerts "Gaisma nākamībai", kuru interesenti varēs apmeklēt bez maksas. Tāpat Bastejkalnā un pie bijušās Iekšlietu ministrijas ēkas tiks izvietota Goda sardze.