Kučinskis par valdības rīcības plānu: "Ministri gatavi darīt, bet grib naudu, kuras nav"
Kučinskis: "Šobrīd aktuālais jautājums ir - vai kaut ko var darīt bez naudas. Mums ir rīcības plānā punkti, kas maksā naudu. Es nevaru pieņemt šādus punktus, jo naudas nav."
Politika
2016. gada 11. aprīlis, 17:51

Kučinskis par valdības rīcības plānu: "Ministri gatavi darīt, bet grib naudu, kuras nav"

Jauns.lv

Premjers Māris Kučinskis (ZZS) noraida partneru kritiku par topošo valdības rīcības plānu, sakot, ka nav vērts plānā rakstīt neizpildāmas lietas, pēc koalīcijas partiju tikšanās žurnālistiem sacīja valdības vadītājs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Šobrīd aktuālais jautājums ir - vai kaut ko var darīt bez naudas. Mums ir rīcības plānā punkti, kas maksā naudu. Es nevaru pieņemt šādus punktus, jo naudas nav," komentēja Kučinskis. Pēc viņa vārdiem, kāda jēga rīcības plānā iekļaut punktus, kuri maksā miljonus, bet kuri netiks īstenoti. Vispirms jāveic reformas, un tad arī nauda varētu atrasties. "Es, protams, atbalstu finansējuma palielinājumu izglītībai un veselībai, bet tādos resursos, kas ir reāli, nevis nereāli," viņš uzsvēra.

Pēc padomes sēdes sarunā ar žurnālistiem partiju pārstāvji iesaistījās aktīvā diskusijā par rīcības plāna izveidi un valdības deklarācijā minēto punktu ieviesi dzīvē, novēroja ziņu aģentūra BNS.

"Vienotības" priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, ka šobrīd izskatās, ka valdības deklarācija ir bijusi tikai māņu solījumi, lai Kučinska valdība tiktu apstiprināta. Trīs galvenie jautājumi ir drošība, izglītība un veselība, viņa norādīja.

"Mūs uztrauc arī citi svarīgi jautājumi, piemēram mazo pensiju indeksācija," sacīja politiķe, norādot, ka "Vienotība" nepāriet koalīcijas opozīcijā, bet gan rīkojoties konstruktīvi, lai pildītu savus dotos solījumus vēlētājiem.

Valdības rīcības plāns šonedēļ vēl tiks precizēts, pēc nedēļas tas tiks apspriests ar koalīcijas partneriem.

Jau vēstīts, ka ministrijām līdz marta beigām bija uzdots iesūtīt priekšlikumus rīcības plānam valdības deklarācijas izpildei. Ministriju rīcības plānus premjers uzdeva precizēt.

BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA