foto: Zane Bitere/LETA
Komisijas loceklis Judins jau paredz "Oligarhu lietas" galaziņojumu
"Oligarhu lietas" komisijas deputāts Andrejs Judins paziņojis, ka par vienīgajiem vainīgajiem tiks atzīti izmeklētāji.
Politika
2018. gada 17. janvāris, 22:37

Komisijas loceklis Judins jau paredz "Oligarhu lietas" galaziņojumu

Kasjauns.lv/LETA

"Oligarhu lietas" komisijas loceklis Andrejs Judins savā "twitter" kontā paziņojis, ka rīt pirms Saeimas sēdes tiks pieņemts parlamentārās izmeklēšanas komisijas galaziņojums, kurā atzīs, ka valsts sagrābšana pastāv, tomēr neviena no tām pazīmēm netiek konstatēta un vienīgie vainīgie ir izmeklētāji.

Sākotnēji parlamentārās izmeklēšanas komisija bija lēmusi, ka sanāks uz sēdi ceturtdien pēc parlamenta sēdes, tomēr šovakar komisijas priekšsēdētāja Sudraba informējusi kolēģus, ka sēdes laiks ir pārcelts. Tagad komisijas sēde, kurā tiks lemts par galaziņojumu, iecerēta plkst.8.30, tātad pirms parlamenta sēdes.

Izjūkot partijas "No sirds Latvijai" (NSL) frakcijai, deputāti var lemt par Ingunas Sudrabas atsaukšanu no "Oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas. Likumā ir noteikts, ka parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi tiek iecelti Saeimas kārtības rullī noteiktajā kārtībā - vienādā skaitā no katras Saeimas frakcijas deputātiem. Par izmaiņām komisiju sastāvā Saeima var lemt pēc desmit deputātu iesnieguma vai arī pēc paša parlamentārieša lūguma atsaukt viņu no kādas komisijas.

Juta Strīķe "Oligarhu lietas" izmeklēšanas komisijas sēdē

Bijusī KNAB vadītāja vietniece Juta Strīķe uz “Oligarhu lietas” parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdi 2018. gada 4. janvārī bija uzvilkusi krekliņu ...

gallery icon
13

Jautājums par iespēju ierosināt Sudrabas atsaukšanu šodien pārrunāts frakciju sanāksmēs un koalīcijas frakciju pārstāvju tikšanās laikā. Koalīcijas politiķi neizslēdza iespēju rosināt Sudrabas atsaukšanu no komisijas.

Sudraba uzsvēra, ka komisijas sēdes laiks pārcelts pēc komisijas deputātu ierosinājuma. "Kolēģi rosināja, lai sēde būtu no paša rīta. Man kā komisijas priekšsēdētājai ir tiesības mainīt komisijas sēdes laiku," sacīja Sudraba.

"Oligarhu sarunu" lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēde

Saistībā ar "Oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdes norisi šodien raisījās nedaudz haotiska situācija. Aktīvas diskusijas sākās jau kādu laiku ...

gallery icon
46

Tikmēr komisijas deputāts Andrejs Judins (V/Par!) šādu rīcību sauc par patvaļu. Sociālajā vietnē "twitter" Judins raksta, ka Sudraba "patvaļīgi nolēma mainīt" komisijas sēdes laiku, "baidoties no amata zaudēšanas" un pretēji iepriekš komisijas sēdē koleģiāli nolemtajam.

Kā ziņots, NSL frakcija oficiāli beigusi pastāvēt. Tas saistīts ar to, ka pēc Ringolda Baloža izstāšanās NSL frakcijā palika četri deputāti, bet Saeimas Kārtības rullī noteiktais minimālais parlamentāriešu skaits frakcijā ir vismaz pieci.

Andris Šķēle, Aivars Lembergs un Viesturs Koziols viesojas "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijā

Ekspolitiķis Andris Šķēle, Ventspils mērs Aivars Lembergs un Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols piedalās Saeimas Parlamentārās izmeklēšanas komisijas par ...

gallery icon
78

Ainārs Šlesers oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē

Bijušais politiķis Ainārs Šlesers uzskata, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadības pārstāvju apgalvojumi 2011.gadā par "oligarhu lietā" notikušajiem ...

gallery icon
16

"Oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas pirmā sēde

gallery icon
16