foto: Rīgas pašvaldības policija
Neskatoties uz pagaidu aizliegumu atrasties uz ledus, vecāki Rīgā riskē ar savu bērnu dzīvībām
Sabiedrība
2018. gada 16. janvāris, 21:19

Neskatoties uz pagaidu aizliegumu atrasties uz ledus, vecāki Rīgā riskē ar savu bērnu dzīvībām

Kasjauns.lv

14. janvārī neilgi pēc pulksten 14.00 Rīgas pašvaldības policijas pilsētas videonovērošanas centra darbinieki caur kameras aci ievēroja, ka uz Uzvaras parka dīķa ledus slido divas personas, informē policijā.

Ņemot vērā, ka no 10. janvāra ir spēkā aizliegums atrasties uz Rīgas ūdenstilpnēm, uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas ekipāža.

Likumsargiem, ierodoties adresē, viens no pārkāpējiem pastāstīja, ka uz ūdenstilpni atvedis meitu, lai abi kopīgi paslidotu. Vīrietis atzina, ka nav zinājis par pagaidu aizliegumu atrasties uz ledus drošības apsvērumu dēļ. Ar bērna tēvu veiktas preventīva rakstura pārrunas.

Savukārt šonakt pusnaktī likumsargi atkārtoti saņēma informāciju par divām personām, kuras atrodas uz Uzvaras parka dīķa ledus. Notikuma vietā policisti sastapa tēvu ar dēlu, kurš spēlēja hokeju. Arī šajā gadījumā veiktas pārrunas par drošību uz ūdenstilpnēm ziemas laikā.

Gan vienā, gan otrā gadījumā vecāki solīja turpmāk sekot līdzi publicētajiem paziņojumiem par aizliegumiem uz ūdenstilpnēm Rīgas domes mājaslapā - https://pasvaldiba.riga.lv.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa normām par prasības neievērošanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 70 eiro.