foto: REUTERS
Šonedēļ laika apstākļi būtiski mainīsies, prognozē sinoptiķi
Sabiedrība
2018. gada 14. janvāris, 18:02

Šonedēļ laika apstākļi būtiski mainīsies, prognozē sinoptiķi

Kasjauns.lv

Jaunajā darba nedēļā laika apstākļi mainīsies un biežāk sagaidīsim sniegu un brāzmainu vēju.

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes, pirmdien anticiklona ietekme sāks mazināsies un Latvijai no rietumiem tuvosies dziļš ciklons, kas līdz pat ceturtdienai noteiks laika apstākļus pie mums. Pirmdien nokrišņi vēl nav gaidāmi, bet dienas otrajā pusē pakāpeniski sāks pastiprināties dienvidaustrumu, dienvidu vējš. Gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu būs -7…-11 grādi, bet rīt dienā -4…-7 grādi. 

Naktī uz otrdienu, kā arī otrdien dienas laikā jau daudzviet valsts teritorijā dienvidaustrumu vējš brāzmās sasniegs 15-18 m/s, bet Kurzemē līča piekrastē gaidāmas vēja brāzmas līdz pat 20-22 m/s. Dienas otrajā pusē Latvijas no rietumiem pietuvosies nokrišņu zona, kas daudzviet naktī uz trešdienu, kā arī trešdien dienas laikā atnesīs sniegu.

Dienas laikā gan otrdien, gan trešdien gaiss neiesils vairāk par -3…-7 grādiem, bet naktīs termometra stabiņš vietām vēl noslīdēs līdz -10 grādu atzīmei.

Pa laikam snigs arī ceturtdien, tomēr plašāka nokrišņu zona gaidāma piektdien, kad Latviju sasniegs nākamais ciklons, līdz ar to darba nedēļas izskaņu lielākajā teritorijas daļā sagaidīsim jau ar vismaz 5-10 cm biezu sniega segu.

Ciklona ietekmē atkal pastiprināsies dienvidaustrumu, dienvidu vējš, piekrastē brāzmās sasniedzot 15-18 m/s. Ar šo ciklonu Latvijā ieplūdīs nedaudz siltāka gaisa masa, līdz ar gaisa temperatūras vairs nebūs tik zemas kā nedēļas sākumā, tomēr naktī lielākajā teritorijas daļā joprojām pieturēsies sals -2…-7 grādu robežās, un tikai dienas laikā vietām gaisa temperatūra varētu paaugstināties līdz 0…+2 grādiem, ziņo meteorologi.