Artūrs Kulda pagarina līgumu ar Helsinku "Jokerit"
Artūrs Kulda arī nākamsezon būs Helsinku "Jokerit" sastāvā.
Sabiedrība
2016. gada 12. aprīlis, 14:30

Artūrs Kulda pagarina līgumu ar Helsinku "Jokerit"

Jauns.lv

Latvijas hokeja aizsargs Artūrs Kulda pagarinājis līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Helsinku "Jokerit", otrdien paziņoja Somijas klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kulda pagarinājis līgumu uz nākamo sezonu. Pašlaik 27 gadus vecais aizsargs pievienojās "Jokerit" komandai pērn oktobrī, noslēdzot vienošanos līdz šīs sezonas beigām.

"Jokerit" sastāvā Kulda šosezon KHL regulārajā čempionātā piedalījās 42 mačos, guva vienus vārtus, veica piecas rezultatīvas piespēles un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +14.

Savukārt sešos mačos Gagarina kausa izcīņā Kulda ar rezultativitātes punktiem neizcēlās un sakrāja negatīvu lietderības koeficientu -3.

KHL izslēgšanas mačos Rietumu konferences ceturtdaļfinālā "Jokerit" sērijā ar 2-4 zaudēja uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns.

Pērn jūlija sākumā KHL klubs Ufas "Salavat Julajev" negaidīti pārtrauca līgumsaistības ar Kuldu. Šajā komandā viņš bija aizvadījis iepriekšējās divas sezonas.

Jau ziņots, ka Kuldam veikta ceļgala operācija un viņš maijā nevarēs palīdzēt Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā. Valstsvienības kandidātos uzbrucēja pozīcijā ir viņa brālis Edgars Kulda, kurš šosezon spēlēja Rīgas "Dinamo" rindās.

Kulda 2012./13.gada sezonu pavadīja KHL vienībā Novosibirskas "Sibirj", kas bija pirmā pēc atgriešanās no Ziemeļamerikas. Pēc sezonas noslēguma spēlētājs pievienojās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandai Vinipegas "Jets", tiesa, laukumā neizgāja nevienā no atlikušajām regulārā čempionāta spēlēm, turklāt Vinipegas komanda nekvalificējās izslēgšanas spēlēm.

Līdz šim Kulda NHL aizvadījis 15 spēles, kurās izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Kuldu Atlantas "Thrashers" komanda (tagadējā "Jets") jauno spēlētāju draftā 2006.gadā izvēlējās septītajā kārtā ar kopējo 200.numuru.

LETA/Foto: Vida Press