Muita novērš 539 000 cigarešu kontrabandu no Baltkrievijas
Kontroles rezultātā tika izņemti 539 000 "Pall Mall", "Minsk City" un "Minsk Capital" markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.
112
2016. gada 12. aprīlis, 18:25

Muita novērš 539 000 cigarešu kontrabandu no Baltkrievijas

Jauns.lv

Veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas novērsa 539 000 kontrabandas cigarešu ievešanu valstī. Cigaretes bija paslēptas auto kravas kastes griestos un kravas vilcienā zem akmeņogļu slāņa, informēja VID.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šī gada 9.aprīlī Silenes muitas kontroles punktā no Baltkrievijas iebrauca kravas  automašīna "Mercedes Axor", kuru vadīja Krievijas  pilsonis. Automašīnas fiziskās kontroles gaitā, veicot kontroles urbumu  automašīnas kravas kastes griestos, muitas amatpersonas atklāja no muitas kontroles slēptas cigaretes. Kontroles rezultātā tika izņemti 539 000 "Pall Mall", "Minsk City" un "Minsk Capital" markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Par minēto noziedzīgo nodarījumu tajā pašā dienā VID Muitas policijas pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 190.panta trešo daļu par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas muitas teritorijā nelikumīgā veidā, kas izdarīta lielā apmērā. Par šo darbību veikšanu 2016.gada 9.aprīlī tika aizturēts Krievijas pilsonis, kurš tika atzīts par aizdomās turēto un kuram piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Šī gada 11.aprīlī Indras muitas kontroles punktā, veicot divu no Baltkrievijas iebraukušu vilcienu ar akmeņoglēm kontroli, muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām vilcienu sastāvu divos vagonos zem akmeņogļu slāņa atklāja melnā necaurspīdīgā polietilēna plēvē iepakotas kastes. Atverot iepakojumus, tajos konstatētas "Premjer" markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām. Kopumā tika izņemti 180 000 "Premjer" markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu "Kontrabanda" uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpuma lietās, kas nodotas izvērtēšanai VID Muitas policijas pārvaldei.

LETA/Foto: Valsts policija