Bibliotēku nedēļa Rīgas Centrālajā bibliotēkā
Runā Rīga
2016. gada 12. aprīlis, 19:53

Bibliotēku nedēļa Rīgas Centrālajā bibliotēkā

Jauns.lv

Ikgadējā Bibliotēku nedēļa Rīgas Centrālajā bibliotēkā (RCB), tāpat kā citviet pasaulē, notiek no 18. līdz 23. aprīlim. Nedēļas moto saskaņā ar Latvijas Bibliotekāru biedrības aicinājumu šogad būs „Attiecības. Sadarbība. Kopiena”.

Šis vadmotīvs aicina mūs tradicionālos svētkus ne vien pavadīt kopā ar sadarbības partneriem, bet arī izvērtēt mūsu prasmi dibināt kontaktus, komunicēt, strādāt kopienā un darboties kopprojektos, kuros labumu gūst ne vien visi sadarbības partneri, bet arī visa sabiedrība.

Šogad, tāpat kā citus gadus Bibliotēku nedēļas laikā aicinām uz visdažādākajiem pasākumiem un aktivitātēm. Tirdzniecības centrā „Dole” 21. aprīlī plkst. 13.00 – 16.00 notiks triju RCB filiālbibliotēku kopīgi rīkots liels pasākums visai ģimenei. Iecerēta zibakcija, radošās darbnīcas, konkursi ar balvām, koncerts un, protams, RCB un filiālbibliotēku piedāvājuma prezentācija.

Rīgas Centrālajā bibliotēkā un vairākās filiālbibliotēkās seniori tiek gaidīti uz Rīgas domes Labklājības departamenta zvanu centra projekta „Būsim aktīvi” pasākumiem. Pati Rīgas Centrālā bibliotēka aicinās ciemos Latvijas Universitātes Informācijas un bibliotēku studiju nodaļas studentus jeb iespējamos nākamos RCB darbiniekus.

Tradicionāli mūsu draugi un sadarbības partneri ir izglītības iestāžu audzēkņi un skolotāji, kā arī skolu bibliotekāri, tādēļ viņiem – visdažādākie pasākumi bērniem un jauniešiem: tradicionālās bibliotekārās stundas un ekskursijas pa bibliotēku, bibliotekāra ēnošanas piedāvājumi, viktorīnas, aptaujas un akcijas, spēles un rotaļas, radošās darbnīcas un koncerti. Savukārt pieaugušajiem – jauno grāmatu apskati, akcijas ģimenēm, radošās darbnīcas, dažādi lasītāju klubu pasākumi.

Ieplānotas arī ekskursijas pa apkaimēm (piemēram, Čiekurkalnu un Jaunciemu). Pasākumus rīkosim gan savās mājās – bibliotēkā, gan uz ielas, veikalos, skolās, dienas centros u.c.

Un, kā katru gadu, ir iecerētas tikšanās ar radošiem cilvēkiem –rakstniekiem Viku, Larisu Plotnieci, Lauru Vilku, Laimoni Kleimani un citiem autoriem, aktrisi Ausmu Ķantāni, mākslinieci Lauru Pīgozni, kā arī izdevniecību darbiniekiem un citu bibliotēku bibliotekāriem.

Pilna bibliotēkas pasākumu programma lasāma mūsu mājaslapā

www.rcb.lv

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Publicitātes foto

Tēmas