Nacionālisti bažījas par bēgļu pieplūdumu? "Tēvijas sargi" vakaros patrulē pilsētu ielās
Biedrība „Tēvijas sargi” pērn rīkoja arī protesta gājienu pret imigrantiem. Gājienā piedalījās arī atsevišķi sabiedrībā zināmi ļaudis un vairāki mūziķi – Juris Kulakovs, Ainars Virga un Guntars Mucenieks.
Sabiedrība
2016. gada 13. aprīlis, 05:40

Nacionālisti bažījas par bēgļu pieplūdumu? "Tēvijas sargi" vakaros patrulē pilsētu ielās

Jauns.lv

Pirms kāda laika Somijā uzradās pretrunīgi vērtētā organizācija „Odina kareivji”. Kā apgalvo aktīvisti, viņu uzdevums ir sabiedrības pasargāšana no imigrācijas radītajiem draudiem. Organizācijai nu jau labu laiku ir pārstāvji arī Norvēģijā un Igaunijā, taču arī Latvijā, iespējams, ir analogs – biedrība „Tēvijas sargi”.

Imigrantu plūsma – steidzamākā problēma

 „Tēvijas sargu” mērķis, kā teikts biedrības sociālo tīklu lapās, ir pilsoņu apmācība militārajā tuvcīņā un Latvijas militārās vēstures mācīšana. To 2004.gadā dibinājuši „Latviešu nacionālistu kluba” biedri. Biedrības manifestā arī teikts, ka šobrīd Latvijā nav steidzamākas problēmas kā lielais imigrantu pieplūdums, turpat blakus minot arī Krievijas iespējamo agresiju. Pārāk plaši gan biedrības pārstāvji pašu dēvētās „vakara pastaigas” nereklamē un tieši ar imigrantu jautājumu nesaista – interesentiem un piedalīties gribētājiem tiek ieteikts rakstīt privāti, feisbukā.

Sociālā tīkla lietotāju viedokļi, savukārt, ir dažādi – citi uzteic „Tēvijas sargu” biedrus par plānoto pilsonisko aktivitāti, kamēr citi šajā visā saskata vien mēģinājumu pārdot jakas un atribūtiku ar biedrības logo. Kāds no lietotājiem pratis arī pazoboties, jautājot vai ideja radusies pēc supervaroņu filmu noskatīšanās.

Pagaidām pastaigas bez incidentiem

„Tēvijas sargu” pārstāvis, kā arī organizācijas „Latvijas nacionālistu klubs” vadītājs Jānis Sils ieplānotās aktivitātes skaidro vispārēji: „Puiši šādā veidā popularizē mūsu organizāciju un vajadzības gadījumā rūpējas par sabiedrisko kārtību.” Kā skaidro biedrības pārstāvis, līdz šim patruļas bijušas bez incidentiem: „Pastaigās viss līdz šim ir bijis mierīgi. Esam tās tikai nesen uzsākuši.” Patruļas pagaidām notiekot vienīgi Rīgā.

 

Kasjauns.lv/ Foto: Facebook.com