foto: Evija Trifanova/LETA
Ledus skulptūru festivāls Jelgavā pirmo reizi norisināsies trīs vietās
Ledus skulptūru mākslinieki konkursā piedalīsies divās kategorijās.
Novadu ziņas
2018. gada 5. janvāris, 22:08

Ledus skulptūru festivāls Jelgavā pirmo reizi norisināsies trīs vietās

LETA

Atzīmējot Starptautiskā ledus skulptūru festivāla jubileju, festivāls Jelgavā pirmo reizi notiks trīs vietās - Pasta salā, Jāņa Čakstes bulvārī un Hercoga Jēkaba laukumā -, informēja Jelgavas pašvaldības iestādes "Kultūra" sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Biļecka.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mākslinieki konkursā piedalīsies divās kategorijās - individuālā skulptūra un komandas skulptūra. Festivāla laikā kopumā taps 45 konkursa skulptūras - 30 mazās un 15 lielās -, bet papildus tiks veidotas vairākas foto skulptūras un ledus bārs.

Jelgavas Ledus skulptūru festivāls 2017

gallery icon
66

Festivāla viesus sagaida plaša kultūras un izklaides programma - uzstāsies "Mesa", "Bermudu divstūris", Samanta Tina un Tadas Rimgaila, "Latvijas X faktora" dalībnieki, "My Radiant You: , un DJ Rudd. Tāpat notiks arī dažādi muzikāli rotaļu uzvedumi bērniem, ledus skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumi, uguņošana un daudz kas cits.

Jau vēstīts, ka no 9.februāra līdz 11.februārim 20.reizi Jelgavā norisināsies Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls, kura tēmu "Sapņi" atklās 30 tēlnieki.

Dalībai festivālā žūrijas komisija ir apstiprinājusi 30 profesionālus tēlniekus no desmit valstīm: Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Īrijas, Portugāles, Norvēģijas, Nīderlandes, Ukrainas, Bulgārijas un Ķīnas.

Ledus skulptūru festivāls Jelgavā

gallery icon
53

Kultūras organizētajā skiču atlases konkursā kopumā tika saņemti 78 mākslinieku pieteikumi un 139 ledus skulptūruskices. Skulptori tēmu interpretē dažādi, kādam sapņi saistās ar nākotnes cerībām un plāniem, kādam - ar neierobežotām iztēles un brīvības sniegtajām iespējām, kuras ir iespējams realizēt tikai sapņojot -, skaidroja Biļecka.