foto: LETA
Jaunā gada naktī brauciens no centra līdz Imantai 26 eiro: cilvēki šokā par svētku nakts takšu cenām
Vanšu tilts.
Sabiedrība
2018. gada 1. janvāris, 18:10

Jaunā gada naktī brauciens no centra līdz Imantai 26 eiro: cilvēki šokā par svētku nakts takšu cenām

Kasjauns.lv

Lai gan taksometru izsaukšanas serviss "Taxify" pāris dienas pirms Vecgada vakara savus klientus jau brīdināja par paaugstinātajām brauciena izmaksām, kādas gaidāmas svētku vakarā un naktī, cilvēki sociālajos tīklos “vārās” dusmās par noteiktajiem tarifiem. Tie krietni pārsnieguši Rīgas domes noteiktos “griestus”. 

“Taxify” brīdināja, ka  tarifi atbildīs Rīgas domes saistošajos noteikumos noteiktajiem taksometru maksimālajiem tarifiem, proti, 2,13 eiro par iekāpšanu, 71 cents par kilometru un 14 centi par minūti. Taču realitātē cenas pārspējušas visus rekordus. 

Sociālā tīkla “Twitter” lietotāji novērojuši, ka līdz plkst. 4.00 rītā tarifi vēl bijuši tādi, par kādiem brīdināts, taču vēlāk cenas burtiski kāpušas debesīs. Kāds svinētājs par braucienu no centra līdz Imantai samaksājis 26 eiro, vēl kāds no “Piena” līdz “Mēbeļu namam” 24 eiro. 

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka ikdienā iekāpšana "Taxify" servisa taksometrā maksā 71 centu, par kilometru jāmaksā 36 centi, bet par minūti jāmaksā 13 centi.

Kā skaidroja "Taxify" vadītājs Latvijā Juris Krūmiņš, paaugstināti tarifi nozīmē, ka "Taxify" servisam pieslēgsies vairāk vadītāju. Tāpēc "Taxify" varēs nodrošināt braucienus vairāk cilvēkiem, vienlaikus dodot iespēju vadītājiem nopelnīt mazliet vairāk nekā ikdienā.

Tēmas