Ar tualetēm skolā nav apmierināta lielākā daļa skolēnu
Skolās tika apsekotas 118 tualetes telpas. Gandrīz visās (96%) tualetes telpās lietošanai paredzētās iekārtas bija darba kārtībā, telpas bija sakoptas un tīras.
Tava izglītība
2016. gada 14. aprīlis, 11:18

Ar tualetēm skolā nav apmierināta lielākā daļa skolēnu

Jauns.lv

Ar tualetēm skolā nav apmierināti 56% skolēnu, secinājusi Veselības inspekcija, aptaujājot simtiem skolēnu pētījuma ietvaros "Skolu iekštelpu gaisa kvalitāte".

Ar tualetēm skolā ir apmierināts 21%, bet viedokļa par šīm telpām nav 23% pusaudžu vispārējās izglītības iestādēs. Regulāri tualeti skolā izmanto 42% skolēnu. Saskaņā ar aptaujas datiem, 46% norādījuši, ka tualetēs nav papīra.

Rokas pēc tualetes apmeklējuma mazgā lielākā daļā - 91%. Ar iespējām nomazgāt rokas apmierināti 56%.

Aptaujā piedalījās 745 skolēni vecumā no 12 līdz 19 gadiem.

Skolās tika apsekotas 118 tualetes telpas. Gandrīz visās (96%) tualetes telpās lietošanai paredzētās iekārtas bija darba kārtībā, telpas bija sakoptas un tīras, 97% gadījumu bija pieejamas atkritumu tvertnes, 96% gadījumu apgaismojums bija darba kārtībā, visās tualetēs bija pieejams tualetes papīrs, liecina inspekcijas apsekojuma rezultāti. 15% zēnu tualetēs tika konstatēta smaka,jo nebija nolaists ūdens.

Tika apsekotas 120 šādas vietas blakus tualetēm vai netālu no tām. Visās telpās izlietnes un krāni bija darba kārtībā, gandrīz visās (98%) telpās bija pieejamas iespējas nosusināt rokas, informē inspekcija.

Pasaules Veselības organizācijas pētījuma "Skolu iekštelpu gaisa kvalitāte" ietvaros inspekcija veica iekštelpu vides kvalitātes, tajā skaitā iekštelpu gaisa kvalitātes apsekojumu. Pētījumā piedalījās 14 skolas visā Latvijā.

BNS / Foto: Vida Press