foto: LETA
Tieslietu ministrijā dāsni piešķirtas prēmijas
Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs izrotā Ministru kabineta Ziemassvētku egli.
2017. gada 29. decembris, 13:07

Tieslietu ministrijā dāsni piešķirtas prēmijas

Kasjauns.lv/LETA

Šī gada beigās Tieslietu ministrija (TM) ir izmaksājusi naudas balvas 65% apmērā no noteiktās mēnešalgas jeb 73 916 eiro darbiniekiem, kuri nostrādājuši ministrijā ilgāk par sešiem mēnešiem, kā arī tiem, kuri snieguši personisko darba ieguldījumu un sekmējuši darba kvalitāti.

Īpaši izcelti darbinieku sasniegumi mediācijas ieviešanā un popularizēšanas pasākumus Latvijā, kā arī Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Pretkukuļošanas darba grupas 2.fāzes rekomendāciju izpildes vadība.

Minētās naudas balvas ir noteiktas ar atsevišķu rīkojumu, ņemot vērā atalgojumam apstiprināto finanšu līdzekļu apmēru 2017.gadam, kā arī daļa finansējuma naudas balvām ir rasts uz darbinieku ilgstošu prombūtni, piemēram, slimības lapa, bērnu kopšanas atvaļinājums, vai uz prom ejoša darbinieka rēķina, izpildot valsts pārvaldes reformu plānu, skaidroja TM.

Pērn TM bija mazākais izmaksāto piemaksu, prēmiju, naudas balvu un pabalstu apmērs uz vienu darbinieku, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā "Par Latvijas Republikas 2016.gada pārskatu par valsts budžeta izpildi un par pašvaldību budžetiem".