Iedzīvotājus aicina uz koncertu ciklu "Mūzikas pavasaris" koncertiem
Runā Rīga
2016. gada 14. aprīlis, 16:30

Iedzīvotājus aicina uz koncertu ciklu "Mūzikas pavasaris" koncertiem

Jauns.lv

No 16. aprīļa līdz 26. maijam Rīgas iedzīvotāji un pilsētas viesi gaidīti dažādās Rīgas koncertzālēs, kur notiks Bērnu un jauniešu centra „Rīgas Skolēnu pils” tradicionālā koncertu cikla „Mūzikas pavasaris” 18 koncerti.

Pasākums notiks jau deviņpadsmito gadu pēc kārtas. Šogad plašajā koncertu ciklā būs iespēja dzirdēt gan koru, gan instrumentālo kolektīvu uzstāšanos, redzēt latviešu un cittautu dejas, kā arī ritmoplastikas priekšnesumus. Īpaši jāatzīmē “Akordeona dienas”, kuras, pateicoties ansambļa „Opuss” vadītājas Karolīnes Vancānes aktivitātei, izskanēs jau astoto gadu. Tajās kā piedalīsies Latvijas un ārvalstu pilsētu - Minskas (Baltkrievija), Maskavas (Krievija) un Klaipēdas (Lietuva) jaunie akordeonisti un mūziķi.

1998. gadā mūzikas pedagogiem radās ideja pavasarī prezentēt klausītājiem visu Rīgas Skolēnu pilī apgūto mācību gada laikā. Pirmajā gadā tas vainagojās ar vienas dienas plašu koncertu, kurā visi muzikālie kolektīvi piedalījās ar savam programmām. Pateicoties kolektīvu kvalitatīvai attīstībai, pieaugot koncertprogrammu dažādībai un sarežģītībai, kā arī klausītāju interesei koncertu cikls „Mūzikas pavasaris” vērsušās plašumā.

Rīgas Skolēnu pils vienmēr ir lepojusies ar saviem muzikālajiem kolektīviem, kuri ar ievērojamiem panākumiem koncertē gan mūsu valstī, gan arī aiz tās robežām. Katru mācību gadu dažādās ar mūziku saistītās jomās savas zināšanas papildina vairāk nekā 1000 audzēkņu, kuri darbojas 16 dažādu novirzienu kolektīvos. Lai šie bērni un jaunieši varētu vispusīgi attīstīties un iegūt nepieciešamās zināšanas, ar viņiem nodarbībās strādā 30 erudīti pedagogi, kuri arī paši ir izstrādājuši apmācības autorprogrammas. Mācību gada laikā katrs kolektīvs iestudē vairākas koncertprogrammas.

Koncertu cikla “Mūzikas pavasaris” programma pieejama tīmekļa vietnēs www.e-skola.lv sadaļā “Aktuāli”, kā arī www.rsp.lv.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Publicitātes foto