Teātra ļaudis teic ardievas aktierim Aivaram Siliņam. FOTO
Rīgas Krematorijā atvadīties no Aivara Siliņa ieradās pārsimts ar teātri un sportošanu saistīti ļaudis. Aivara Siliņa mirstīgās atliekas guldīja Pirmajos meža kapos.
Kultūra
2016. gada 14. aprīlis, 17:13

Teātra ļaudis teic ardievas aktierim Aivaram Siliņam. FOTO

Jauns.lv

14. aprīlī Rīgas Krematorijas Lielajā zālē pārsimts tuvinieki un teātra ļaudis teica ardievas 10. aprīlī pēc ļaunas slimības mūžībā aizgājušajam aktierim Aivaram Siliņam. Pēc atvadām Aivara mirstīgās atliekas guldīja Pirmajos Meža kapos.

Ceremonijā atvadu vārdus teica vairāki Aivara Siliņa līdzgaitnieki un teātra kolēģi, tostarp Juris Strenga, Kaspars Pūce. Viņi uzsvēra, ka Aivars vienmēr bijis izzinošs – daudz lasījis un risinājis krustvārdu mīklas -, un sportisks. Aktiera spēcīgākās disciplīnas bija basketbols, kurš viņš bija viens no lielākajiem Dailes teātra panākumu kaldinātājiem Mākslas dienu basketbola turnīros. Futbolā viņš bija lielisks vārtsargs un neviens viņam nav spējis iesist 11 metru soda sitienus. Tāpat viņš spēlējis arī hokeju, lai gan slidot neprata. Viņš velteņiem kājās stāvējis vārtos.

Atvadīties no Aivara Siliņa ieradās arī daudz visu paaudžu dažādu teātra ļaužu – Baiba Indriksone, Ausma Ziedone-Kantāne, Lilita Ozoliņa, Valts Pūce, Jānis Paukštello, Zigurds Neimanis, Ģirts Ķesteris, Gints Andžāns un citi. Uz tēva bērēm bija ieradies arī Itālijā spēlējošais Aivara jaunākais dēls, Latvijas izlases basketbolists Ojārs Siliņš.

Aivars Siliņš dzimis 1947. gada 12. oktobrī Bauskas rajona Vecumnieku ciemā. Viņš mācījies Vecumnieku vidusskolā, 1971. gadā beidzis Dailes teātra 4. studiju, vienlaicīgi iegūstot Latvijas Valsts konservatorijas Teātra fakultātes augstāko izglītību specialitātē "Profesionālā teātra un kino aktieris".

Dailes teātrī Siliņš strādāja no 1966. gada. Tajā viņš nospēlējis vairāk nekā 100 lomās. Viena no pēdējām bijusi Andreja loma iestudējumā "Ērtas dzīvošanas mirklīši" un Grāfa Riversa, Elizabetes brāļa, loma izrādē "Ričards III".

Siliņš strādājis ne tikai teātrī, bet bijis arī kinoaktieris – viņš filmējies vairāk nekā 25 filmās, tostarp "Ceplī", "Melnā vēža spīlēs" un "Īsa pamācība mīlēšanā". Viņš arī bijis režisors.

 

Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders, Mārtiņš Plūme/LETA