Rīgas Pašvaldības policija piedalīsies starptautiskā projektā pret rasismu un citām neiecietības formām
Projekta ietvaros no Eiropas Savienības plānots saņemt finanšu atbalstu aptuveni 500 000 eiro apmērā, no kura Rīgas pašvaldības policija kā partneris saņemtu finanšu atbalstu aptuveni 26,5 tūkstošus eiro.
Runā Rīga
2016. gada 14. aprīlis, 18:27

Rīgas Pašvaldības policija piedalīsies starptautiskā projektā pret rasismu un citām neiecietības formām

Jauns.lv

Šodien, 14.aprīlī, Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas sēdē deputāti atbalstīja lēmumu par Rīgas pašvaldības policijas dalību projektā “Policijas sadarbība ar sabiedrību cīņā pret rasismu, ksenofobiju un citām neiecietības formām”.

Rīgas pašvaldības policija kā partneris vēlas piedalīties Eiropas Savienības finansētās programmas “Justice” apakšprogrammā “Action grants to support transnational projects to prevent and combat racism, xenophobia, homophobia and other forms of intolerance – JUST/2015/RRAC/AG”. Projekta pieteicējs programmai ir Spānijas rasisma un ksenofobijas novērošanas centrs “OBERAXE” (Spānijas Nodarbinātības un sociālā nodrošinājuma ministrijas Imigrācijas un Emigrācijas ģenerālsekretariāts). Citi partneri, kas piedalās šajā projektā ir Milānas universitāte, Madrides pilsētas dome, Madrides pašvaldības policija, Somijas Tieslietu ministrija, Tallinas Policija, Stokholmas policija, Londonas policija, Bredfordas dome, Bredfordas policija, Somijas nacionālā Policijas koledža, Tamperes policija un Bulgārijas nevalstiskā organizācija “Par piekļuvi tiesībām”.

Projekta ietvaros dažādu Eiropas pilsētu policisti apmainīties ar zināšanām un pieredzi praktiskos semināros un uzlabos identifikācijas spējas rasisma, ksenofobijas un naida noziegumu atklāšanai. Katram no dalībniekiem tiks izveidots praktisks rīcības komplekss, vietējais rīcības plāns un protokols, kurā iekļaus identifikācijas, reģistrēšanas, rīcības, prevencijas aspektus, koordināciju ar citām institūcijām, palīdzību cietušajiem, koordināciju ar sabiedrību.

Projekta ietvaros no Eiropas Savienības plānots saņemt finanšu atbalstu aptuveni 500 000 eiro apmērā, no kura Rīgas pašvaldības policija kā partneris saņemtu finanšu atbalstu aptuveni  26,5 tūkstošus eiro.  Rīgas domes līdzfinansējums projektā sastādīs 6634 eiro.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zomemre / Foto: Zane Bitere/LETA