Operdziedoņa Martaka un viņa sievas Viktorijas slepkavības lieta ievelkas garumā
Kāda iereibuša padomju desantnieka agresivitātes dēļ dzīvību zaudēja aktieris un operdziedonis Igors Martaks ar sieviņu Viktoriju. Šīs slepkavības lietu turpinās skatīt jūnijā. Attēlā: Dārza mājiņas pagalms Ventspilī, kur nošāva talantīgo jauno operdziedoni.
112
2016. gada 14. aprīlis, 22:30

Operdziedoņa Martaka un viņa sievas Viktorijas slepkavības lieta ievelkas garumā

Jauns.lv

Ventspils tiesa līdz jūnijam atlikusi izskatīšanu krimināllietā, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par operdziedātāja Igora Martaka un viņa sievas Viktorijas slepkavību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lietas izskatīšana atlikta, jo tiesai ir nepieciešams atkārtoti izsaukt lieciniekus. Nākamās sēdes šajā lietā paredzētas 1.jūnijā un 2.jūnijā.

Prokuratūras pārstāve Kristīne Sutugina iepriekš informēja, ka, saskaņā ar lēmumu par kriminālprocesa nodošanu tiesai, apsūdzētais 2015.gada 6.augusta vakarā aizgāja uz kaimiņu mazdārziņu, kura pagalmā atradās kāds precēts pāris. Viņš, personiskā naida un pēkšņi uzliesmojošu dusmu vadīts, ar nodomu izdarīt abu personu slepkavību ar līdzpaņemto bisi izdarīja vienu šāvienu sievietes krūšu kurvja rajonā un vienu šāvienu vīrieša vēdera rajonā. Pēc tam apsūdzētais aizgāja atpakaļ uz savu mazdārziņu, kur paņēma vēl šaujamieroču munīciju. Atgriezies mazdārziņā, abu personu kaimiņš izdarīja vienu šāvienu sievietes krūšu kurvja rajonā, kā arī divus šāvienus vīrieša kakla un galvas rajonā, bet pēc tam devās atpakaļ uz savu mazdārziņu.

Apsūdzētais cietušajām personām nodarīja smagus, dzīvībai bīstamus miesas bojājumus, un konkrētajā gadījumā uzreiz pēc to nodarīšanas iestājās sievietes un viņas vīra nāve.

Vīrietis tiek apsūdzēts par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavotas divas vai vairākas personas, un par to viņu var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no 15 līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Tāpat viņš apsūdzēts par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas, par ko var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Lietu izskatīšanai nodevusi Ventspils prokuratūra.

2015.gada 6.augustā ap plkst.21.35 Ventspils novada Tārgales pagastā, kādā dārza mājas pagalmā tika atrastas divu cilvēku - 1988.gadā dzimuša vīrieša un sievietes - mirstīgās atliekas ar šautām brūcēm. Nogalinātie cilvēki bija Latvijas Nacionālās operas kora mākslinieks, baritons Igors Martaks un viņa sieva Viktorija.

Saistībā ar šo notikumu policija aizturējusi 1939.gadā dzimušu vīrieti. Pēc sākotnējās informācijas, visi iesaistītie bijuši savstarpēji pazīstami un apsūdzētais tādējādi atdarījis par tajā pašā dienā notikušu konfliktu ar mirušo vīrieti.

BNS/Foto: no Kasjauns.lv arhīva

Tēmas