foto: ekrānuzņēmums no video
Inkasenta slepkavas atbrīvo, nauda nav atrasta
Jānis un Kristīne Ozoliņi aiz restēm pavadījuši teju 10 gadus.
112
2017. gada 26. decembris, 06:21

Inkasenta slepkavas atbrīvo, nauda nav atrasta

Kas Jauns Avīze

No cietuma krietnu laiku pirms termiņa atbrīvoti visi trīs noziedznieki, kas bija notiesāti par 2008. gada nogalē Mārupē pastrādāto "G4S Latvia" inkasenta slepkavību un aptuveni 300 000 latu (426 000 eiro) nolaupīšanu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesa nolēmusi par labu uzvedību pirms termiņa atbrīvot Jāni Ozoliņu, kurš cietumā atradās kā pēdējais no trijotnes. Ozoliņam, kurš aiz restēm pavadīja deviņus gadus, tagad piemērota elektroniskā uzraudzība. Georgs Ivanovskis pirmstermiņa atbrīvošanu saņēma jau 2015. gadā, bet Kristīne Ozoliņa pagājušā gada vasarā.

Bijušajam Rīgas kriminālpolicistam Ozoliņam piesprieda 13 gadus nebrīvē, viņa sievai Kristīnei – 11 gadus, kādreizējam inkasentam Ivanovskim – desmit gadus, visiem papildus nosakot mantas konfiskāciju.

Tiesa nolēma arī par labu nogalinātā inkasenta atraitnei piedzīt aptuveni 49 000 latu lielu morālā kaitējuma kompensāciju, bet nepilnu 300 000 latu kompensāciju par labu "G4S Latvia" tiesa nolēma nepiedzīt.

foto: ekrānuzņēmums no video
Bijušais inkasents Georgs Ivanovskis, izliekoties par cietušo, bija gatavs, lai viņu sašauj.

Bruņotais uzbrukums inkasācijas automašīnai notika 2008. gada 17. decembra vakarā Mārupē. Vienu inkasentu noslepkavoja, otru ievainoja, bet izmeklēšanā atklājās, ka tas patiesībā ir bandas līdzdalībnieks.

Sākotnēji pratināšanā ievainotais inkasents Ivanovskis apgalvojis, ka klusajā meža celiņā viņi apstājušies, lai nokārtotu dabiskās vajadzības. Pie mašīnas viņš esot saņēmis sitienu pa galvu un zaudējis samaņu.

Patiesībā uzbrukums bija inscenējums, un Ivanovskis darbojies uz vienu roku ar pārējiem. Uzbrukumu organizējis Ozoliņš, viņa sieva bijusi atbalstītāja un kūdītāja, Ivanovskis – izpildītājs. Visa banda tagad ir brīvībā, bet nolaupīto naudu tā arī neizdevās atrast. Teorētiski latus pret eiro var mainīt bez termiņa ierobežojuma, tomēr būs grūti to izdarīt ar tik lielu summu, neradot aizdomas.

Tēmas