Pirmizrāde beļģu režisora Fēliksa van Grūningena filmai "Belgica" kinoteātrī "Splendid Palace"
Filma Belgica ir stāsts par diviem brāļiem - harizmātisko un temperamentīgo Franku, vīru, tēvu un nedziedējamu siržu lauzēju, un viņa godkārīgo, bet nenobriedušo jaunāko brāli Džo, kam pieder krodziņš Belgica.
Runā Rīga
2016. gada 15. aprīlis, 11:27

Pirmizrāde beļģu režisora Fēliksa van Grūningena filmai "Belgica" kinoteātrī "Splendid Palace"

Jauns.lv

Kinoteātris Splendid Palace ielūdz izbaudīt hedonisma pilnu urbāno pasaku par diviem brāļiem beļģu režisora Fēliksa van Grūningena filmā Belgica, kas piedzīvos savu pirmizrādi studentu seansā šodien, 15. aprīlī, plkst. 19:30. Kritiķu un kino apskatnieku augsti novērtētā Fēliksa van Grūningena filma nule ieguvusi Sandensas festivālā režijas balvu, kā arī tikusi nominēta žūrijas balvai. Variety raksta, ka katrā kadrā var saost beļģu alu un pieķēzītās tualetes, tomēr divu stundu laikā mešanās mūsdienu dekadences ūdeņos pārvēršas dramatiski.

Kinolentes Belgica režisora van Grūningena vārds vairumam kino skatītāju nav svešs - viņš režisējis muzikālo drāmu Pārrautais aplis (The Broken Circle Breakdown, 2012), kas triumfēja vairākos kinofestivālos un balvu pasniegšanas ceremonijās - tā tika nominēta kā 2013. gada Eiropas Kinoakadēmijas labākā filma un kā labākā filma ārzemju valodā Amerikas Kinoakadēmijas balvai Oskars.

Filma Belgica ir stāsts par diviem brāļiem - harizmātisko un temperamentīgo Franku, vīru, tēvu un nedziedējamu siržu lauzēju, un viņa godkārīgo, bet nenobriedušo jaunāko brāli Džo, kam pieder krodziņš Belgica. Kad Franks palīdz pārveidot krodziņu par vietu, kur valda lieliska mūzika, skaisti cilvēki un neviltota līksmība, brāļi kļūst par biznesa partneriem, lai paplašinātos. Belgica drīz vien kļūst par lielāku un labāku klubu, turklāt šķiet, ka brāļi atklājuši panākumu formulu, - līdz brīdim, kad viņi saprot, ka vadīt šāda līmeņa uzņēmumu ir daudz sarežģītāk, nekā licies, un cieš viņu attiecības un personīgā dzīve. Izdevums The Guardian pauž, ka filma nemoralizē, bet piedāvā reālistisku stāstu, kur viss, kas varēja, noiet no sliedēm, radot dzīves paģiras.

Filmas skaņu celiņu, kas sastāv no 15 kompozīcijām, sākot ar psychobilly, electroclash un beidzot ar disko, veidojis elektroniskās mūzikas tandēms Soulwax – divi talantīgi brāļi no Gentes. Filmā Belgica notiek apzināta spēle ar reālo un fikcionālo - filmā uzstājas un tiek atskaņotas stilistiski dažādu grupu dziesmas, kuras dzīvē nepastāv. Vairāki kritiķi uzsvēruši filmas muzikālo jaudu, atzīmējot filmas pilnasinīgo un vietumis brutālo emocionalitāti, kuru paspilgtina mūzikas un skaniskās pieredzes simbioze.  

Filma Belgica tiks rādīta flāmu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Plašāka informācija: www.splendidpalace.lv un kinoteātra sociālajos tīklos.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Publicitātes foto