Policija pie Babītes ezera aiztur maluzvejnieku ar iespaidīgu lomu. FOTO
Tīklos bija noķertas 11 līdakas, taimiņš, septiņi līņi, divi vēži, kā arī aptuveni 70 kg citu sugu zivju, tostarp divas meža vimbas, asari, raudas, karūsas un pliči.
112
2016. gada 15. aprīlis, 12:19

Policija pie Babītes ezera aiztur maluzvejnieku ar iespaidīgu lomu. FOTO

Jauns.lv

Šonakt ap pulksten 1.30 netālu no Babītes ezera Valsts policijas Licencēšanas un atļauju sistēmas biroja darbinieki aizturēja vīrieti, kurš nodarbojās ar nelikumīgu zvejniecību, radot zaudējumus aptuveni 3370 eiro vērtībā, informē Valsts policija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Valsts policijas Licencēšanas un atļauju sistēmas biroja policisti Babītes ezerā bija novērojuši jau iepriekš par maluzvejniecību aizturēta 1980. gadā dzimuša vīrieša aktivitāti. Veicot ezera novērošanu vairākas dienas, vakar, 14. aprīlī, īsi pirms pusnakts policisti pamanīja iepriekš minēto vīrieti, kurš ar laivu devies stingrā lieguma zonā Babītes ezerā. Pēcāk vīrietis atgriezies krastā un no laivas izvilcis tīklus ar zivīm. Vīrietis izvilkto lomu ielicis automašīnā un devies projām no notikuma vietas, taču policisti viņu turpat netālu aizturēja.

Aizturētais 1980. gadā dzimušais vīrietis atzina savu vainu nelikumīgajā zvejniecībā. Policisti vīrieša automašīnā atrada un konfiscēja tīklus 540 metru garumā. Tīklos bija noķertas 11 līdakas, taimiņš, septiņi līņi, divi vēži, kā arī aptuveni 70 kg citu sugu zivju, tostarp divas meža vimbas, asari, raudas, karūsas un pliči. Dabai radītais zaudējums ir aptuveni 3370 eiro, taču to vēl precizēs Valsts vides dienests.

Šobrīd Olaines iecirknī par zivju ķeršanu aizliegtā vietā un ar aizliegtiem rīkiem vai paņēmieniem, ja tas izdarīts īpaši aizsargājamā dabas teritorijā, ir uzsākts kriminālprocess.

Atsavinātās zivis šodien tiks nogādātas Rīgas Zooloģiskajā dārzā.

Kasjauns.lv / Foto: Valsts policija