Pēdējā iespēja noskatīties godalgoto britu drāmu "45 gadi" kinoteātrī "Splendid Palace"
Galvenajās lomās savas paaudzes izcilie britu aktieri: Šarlote Remplinga un Toms Kortnijs, kuri jau ir saņēmuši balvu birumu, sākot ar Berlīnes Sudraba lāčiem un beidzot ar Oskara nomināciju Remplingai.
Runā Rīga
2016. gada 15. aprīlis, 20:57

Pēdējā iespēja noskatīties godalgoto britu drāmu "45 gadi" kinoteātrī "Splendid Palace"

Jauns.lv

Šajā nedēļas nogalē pēdējo reizi kinoteātrī “Splendid Palace” būs iespējams noskatīties smeldzīgo attiecību stāstu “45 GADI” ar izcilu aktieru pāri - Šarloti Remplingu un Tomu Kortniju - galvenajās lomās.

Filma stāsta par laulātu pāri, kas gatavojas svinēt savu kāzu gadadienu, taču saņem satraucošus jaunumus, kas sola uz visiem laikiem mainīt viņu dzīves. Ģimenes idillisko laimi sagrauj vēsts, kas aizved 45 gadus tālā pagātnē, piespiežot viņus pārvērtēt savas attiecības.

Filmas režisors Endrjū Hejs (Andrew Haigh) ir četrdesmitgadnieks, kurš par savu mērķi izvirzījis uztaisīt filmu par cilvēkiem, kuri ir starp mums un tic mīlestībai. Mīlestības izpausmes gadu gaitā mainās, bet mīlestības izjūta – nē. Režisors, veidojot filmu, lielu uzmanību pievērsis ne tikai tam, cik minimālistiskiem ir jābūt dialogiem starp vīru un sievu, kuri gadu gaitā pieslīpējušies un nojauš katru nepateikto vārdu, bet tikpat liela nozīme piešķirta filmas vizualitātei.

Tā ir filma, kuras spēks ir aktieros. Galvenajās lomās savas paaudzes izcilie britu aktieri: Šarlote Remplinga (Charlotte Rampling) un Toms Kortnijs (Tom Courtenay), kuri jau ir saņēmuši balvu birumu, sākot ar Berlīnes Sudraba lāčiem un beidzot ar Oskara nomināciju Remplingai.

Toms Kortnijs savā karjerā nospēlējis vairāk nekā 30 kino lomas un darbojies arī teātrī. Šarlote Remplinga 2015. gadā saņēmusi Eiropas Kinoakadēmijas balvu par mūža ieguldījumu, vienlaikus tiekot atzīta arī par gada labāko aktrisi par filmu “45 gadi”, un savas radošās dzīves laikā nospēlējusi vairāk nekā 100 kino lomu, starp tām arī vairākas seksuāli provokatīvas filmas.

Filmas “45 GADI” pēdējais seanss – svētdien, 17. aprīlī plkst.17.00 kinoteātrī “Splendid Palace”.

Vairāk info: www.splendidpalace.lv.

Regīna Zommere / Foto: ekrānuzņēmums no video