Diviem no trim kokaīna kontrabandas organizētājiem piemēro apcietinājumu. VIDEO
Tiesa piemērojusi apcietinājumu kompānijas "Sorola" direktoram - 1968.gadā dzimušajam Anatolijam Jurinovam un tās īpašniekam - 1962.gadā dzimušajam Ērikam Pajulam.
112
2016. gada 15. aprīlis, 21:50

Diviem no trim kokaīna kontrabandas organizētājiem piemēro apcietinājumu. VIDEO

Jauns.lv

Rīgas Ziemeļu rajona tiesa diviem no trim aizturētajiem vērienīgajā kokaīna kontrabandas lietā piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu, ziņo LTV.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Trešajam aizdomās turētajam piemērots drošības līdzeklis - dzīvesvietas paziņošana.

LTV rīcībā esošā informācija liecina, ka Latvijas uzņēmums, kurš no Rīgas pašvaldības nomājis noliktavas platības, sākotnēji vēlējies nodarboties ar biodegvielas ražošanu. Plāni tomēr tikuši atlikti, ņemot vērā atbalsta trūkumu no valsts puses. Līdz ar to uzņēmums meklējis nomnieku un tam pieteikusies kompānija "Sorola", kas par telpām esot samaksājusi ar bankas pārskaitījumu.

Raidījums vēstīja, ka tiesa piemērojusi apcietinājumu šīs kompānijas direktoram - 1968.gadā dzimušajam Anatolijam Jurinovam un tās īpašniekam - 1962.gadā dzimušajam Ērikam Pajulam.

Jau vēstīts, ka Juglas krastā aizturētajā narkotiku kravā bijuši 60 kilogrami kokaīna aptuveni sešu miljonu eiro vērtībā, informēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas pārvaldes direktors Edijs Ceipe.

Pēc viņa teiktā, 60 kilogrami kokaīna līdzinās 60 000 līdz 120 000 devām, jo kokaīnu parasti pārdod devās no viena grama līdz 0,5 gramiem.

"Tāda mēroga kokaīna kontrabandas kravas Latvijā pēdējo gadu laikā nav bijušas, lai gan Lietuvā pērn tika atklāta vēl lielāka krava. Piemēram, Latvijā pērn visa gada laikā Muitas policija un Valsts policija atklāja tikai 5,43 gramus kokaīna," stāstīja Ceipe.

Kravas nosūtītājs bijusi Latvijā reģistrēta firma, bet saņēmējs - Lietuvā reģistrēta firma, kuras īpašnieks ir Latvijas pilsonis.

Kopumā aizturēti trīs Latvijas pilsoņi, kas dzimuši 1962., 1968. un 1973.gadā. Viņu vidū ir arī Lietuvas firmas īpašnieks. Ceipe norādīja, ka aizturētie nav vienkārši izpildītāji, bet gan vieni no galvenajiem šīs kontrabandas organizētājiem jeb tā dēvētās smadzenes.


LETA