Kučinskis: "Veselības aprūpe lēnām dreifē no valsts apmaksātas uz privāto veselības sistēmu"
Ministru prezidents Māris Kučinskis paziņoja, ka veselības aprūpe Latvijā pēdējo 20 gadu laikā lēnām dreifē no valsts apmaksātas uz privāto veselības sistēmu.
Politika
2016. gada 16. aprīlis, 13:29

Kučinskis: "Veselības aprūpe lēnām dreifē no valsts apmaksātas uz privāto veselības sistēmu"

Jauns.lv

Veselības aprūpe ir sāpīga tēma, kas līdz šim ir ilgi un bezjēdzīgi muļļāta, un kura apzināti vai neapzināti, bet pēdējo 20 gadu laikā lēnām dreifē no valsts apmaksātas uz privāto veselības sistēmu, šodien Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongresā sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Kučinskis savā runā pauda redzējumu par vairākām valdības prioritātēm. Runājot par veselības aprūpi, politiķis norādīja, ka šajā jomā ir plašs privātais piedāvājums, un atzina, ka ārstiem ir tiesības ar uzņēmējdarbību.

Tomēr Kučinskis reizē arī taujāja, ko darīt tiem cilvēkiem, kas nespēj samaksāt par pakalpojumiem, un premjerministrs sniedza daļēju atbildi, norādot, ka valdībai ir redzējums, kā palielināt, veselības aprūpes jomas budžetu, taču, lai to paveiktu, pretī ir jābūt skaidram, ticamam un realizējamam veselības sfēras modelim, kurā mijiedarbojas valsts un privāto veselības pakalpojumu sniegšana.

LZS kongresa sākumā no 334 pieteiktajiem delegātiem bija reģistrējušies 305 un tika pasludināts par lemttiesīgu. Pasākums sākās ar dažus desmitus minūšu garu muzikālu programmu.

LETA/Foto: Vida Press