Brigmanis: "Jāspēj būt saimniekiem savā zemē no Pāvilostas līdz Zilupei"
Brigmanis norādīja uz to, ka Rīgā Eiropas Savienības (ES) vidējie rādītāji jau pārspēti, un, ja notiks koncentrēšanās uz atbalstu lielākoties galvaspilsētai, tādā gadījumā tas novājinās laukus un veicinās nevienlīdzību starp Rīgu no vienas puses un, piemēram, Līvāniem un Ludzu no otras puses.
Politika
2016. gada 16. aprīlis, 14:14

Brigmanis: "Jāspēj būt saimniekiem savā zemē no Pāvilostas līdz Zilupei"

Jauns.lv

Latvijā jātiecas uz līdzsvarotu ekonomisko attīstību un arī valsts drošības vārdā jāparāda, ka spējam būt saimnieki savā zemē no Pāvilostas līdz Zilupei, šodien Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongresā sacīja partijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Politiķis savā runā lielu uzsvaru lika uz to, lai valstī pakalpojumi un vienlīdzīga pieeja būtu vērsta gan uz pilsētām, gan laukiem. Pedagogiem pilsētās un laukos jāsaņem līdzvērtīgs atalgojums, tāpat kvalitatīvai veselības aprūpei jābūt pieejamai gan lielajos iedzīvotāju centros, gan novadu teritorijās, pauda LZS priekšsēdētājs.

Brigmanis norādīja uz to, ka Rīgā Eiropas Savienības (ES) vidējie rādītāji jau pārspēti, un, ja notiks koncentrēšanās uz atbalstu lielākoties galvaspilsētai, tādā gadījumā tas novājinās laukus un veicinās nevienlīdzību starp Rīgu no vienas puses un, piemēram, Līvāniem un Ludzu no otras puses. Lai gan viena formula, kā to paveikt, nav, tomēr jāspēj nodrošināt līdzsvarotu attīstību, uzsvēra Latvijas Zemnieku savienības līderis.

Politiķis arī atsaucās uz Zaļo un zemnieku savienības pārstāvjiem dažādos politiskās varas līmeņos un norādīja, ka ZZS var saukt par lielāko un ietekmīgāko politisko organizāciju valstī.

Kā ziņots, viena no ZZS pamatpartijām - Latvijas Zemnieku savienība - šodien pulcējas ikgadējā kongresā.

Kongresā ziņojumus sniedza partijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis un ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze. Ar runām uzstāsies arī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, satiksmes ministrs Uldis Augulis un Eiropas Parlamenta deputāte Iveta Grigule.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA