foto: Lielbritānijas policija
Par istabas biedra sevišķi brutālu nosišanu Lielbritānijā bargi soda Jāni Karajevu no Latvijas
30 gadus vecais Jānis Karajevs no cietuma Lielbritānijā, visticmāk, nekad neiznāks.
2017. gada 12. decembris, 09:26

Par istabas biedra sevišķi brutālu nosišanu Lielbritānijā bargi soda Jāni Karajevu no Latvijas

Kasjauns.lv

Sešas reizes iepriekš tiesāto Latvijas pilsoni, 30 gadu veco Jāni Karajevu tiesa Lielbritānijā sodīja ar "faktisku" mūža ieslodzījumu par sava istabas biedra īpaši nežēlīgu noslepkavošanu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uz apsūdzēto sola Edinburgas Augstākajā tiesā sēdās Jānis Karajevs (30) un Lietuvas pilsonis Tomass Gulbinavičs (33), kurus apsūdzēja Lietuvas pilsoņa Alekseja Zarska (42) slepkavībā šī gada 15.janvārī, vēsta britu "Evening Express".

Būdami pamatīgā alkohola reibumā, Karajevs kopā ar Gulbinaviču nosituši Zarsku - viņš bija tik smagi piekauts, ka trīs dienas pēc tam slimnīcā mira.

Visi trīs vīrieši dzīvojuši kopmītņu tipa ēkā Kingstrītā, Aberdīnā.

Sēro, ka vairs neredzēs savu vecmāmiņu

No tiesas materiāliem izriet, ka latvietis un lietuvietis dzēruma stāvoklī sagādājuši sevišķi smagas galvas traumas arī dzērušajam Zarskam. Viņa galva sista, spiesta, salauzti vai visi sejas kauli, žokli ieskaitot. Zarsks atstāts bezpalīdzīgā stāvoklī noasiņojot - viņam neļāva meklēt palīdzību. Abi varmākas arīdzan ilgstoši dzīvoklī nelaida policijas darbiniekus, kurus uz notikuma vietu izsauca kaimiņš. Kaimiņš ziņojis policijai, ka augšstāvā notiek kas nelāgs, jo sišanas trokšņi turpinājušies 10-20 minūšu garumā.

Tiesnesis ņēma vērā gan vainu mīkstinošu apstākli, ka uzbrukumā Zarskam netika izmantots nāvējošs ierocis, piemēram, nazis, kā arī faktu, ka slepkavība nebija iepriekš plānota.

Viņš abiem apsūdzētajiem piesprieda attiecīgi 14 gadus Karajevam un 13 Gulbinavičam, taču tiesas sēdē norādīja, ka "neceriet, ka jūs izlaidīs pēc tam. Jūs izlaidīs tikai tad, kad valsts nolems, ka vairs neesat bīstami sabiedrībai un ka jūs nav nepieciešams izolēt no tās. Līdz tam brīdim jūs sēdēsiet cietumā". Britu mediji šādu spriedumu sauc par faktiski mūža ieslodzījumu.

Lai arī iepriekš abi vīrieši vainu slepkavībā noliedza, tagad viņi izdarīto nožēlo. Gulbinaviča advokāte sacīja, ka "mans klients patiesi nožēlo izdarīto". Savukārt Jāņa Karajeva (viņš slepkavībā joprojām neatzīstas) advokāts Bils Adams pauda: "Viņš ir ļoti saskumis, ka vairs nekad neredzēs savu vecmāmiņu". 

No Karajeva novērsusies visa viņa ģimene, atskaitot vecmāmiņu, vēsta Aberdīnas prese.

Karajeva advokāts arīdzan piebilda, ka viņa klients patlaban sapratis, kādu postu dzīvē nodarījis alkohols, un atzinis, ka viņam ir problēmas ar alkoholismu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās