Kā klājas mazajai Monikai, kuras ģimene pēc strīda ar ārstiem pameta slimnīcu. VIDEO
Vecāku prieks par meitas veselības uzlabošanos nav aprakstāms. "Ja būtu ātrāk sapratuši, ka bērns var dzīvot mājās un viņam nav jāsaņem albumīns katru dienu, mēs būtu vēl priecīgāki..." teic Monikas mamma Veronika. Taču notikušo ģimene aizmirst negrasās.
Sabiedrība
2016. gada 16. aprīlis, 22:00

Kā klājas mazajai Monikai, kuras ģimene pēc strīda ar ārstiem pameta slimnīcu. VIDEO

Jauns.lv

Šajās dienās aprit gads, kopš pēc neatrisināma strīda ar Bērnu slimnīcas ārstiem mazās Monikas Kadzejas ģimene pameta slimnīcu uz neatgriešanos. Monikai ir reta ģenētiska saslimšana. Un, iespējams, tieši pieredzes trūkums ir galvenais iemesls, kādēļ mūsu mediķi un bērna vecāki nespēja vienoties par labāko ārstēšanu bērnam.

Šī gada laikā Monikai ir klājies ļoti labi. Viņu uzrauga ģimenes ārsts, analīzes jūtami uzlabojušās, bet ar regulārajiem tikai slimnīcā iegūstamajiem vīrusiem viņa nav slimojusi vispār. Ar Monikas ģimeni tikās LTV „Panorāma”.

Monika ir ļoti saimnieciska – viņa savā rotaļu virtuvē gatavo iedomu kafiju, ar ko cienā viesus, tostarp „Panorāmas” žurnālisti Aiju Kincu. Vairs nav ne vēsts no bailīgā bērna, kurš pirms gada sakņupis sēdēja mammai rokās, nobijies no ārstiem.

Šī gada laikā Monikai ir klājies ļoti labi. Viņa dzīvo mājās, ne reizi nav saslimusi ar vīrusiem un jūnijā pirmo reizi dosies arī uz bērnudārzu. Ja gadās jautājumi, ko nav iespējams atrisināt ar ģimenes ārstu, meitenītes vecāki Veronika un Kaspars konsultējas ar profesori no Lietuvas. Māmiņas un tēta prieks par meitas veselības uzlabošanos ir acīm redzams. „[Pamest Bērnu slimnīcu] ir mūsu vispareizākais lēmums. Ja būtu ātrāk sapratuši, ka bērns var dzīvot mājās un viņam nav jāsaņem albumīns katru dienu, mēs būtu vēl priecīgāki...” teic Monikas mamma Veronika Siliņa. Tagad bērns albumīnu saņem 4-5 reizes mēnesī un asins analīzes ir labākas kā jebkad. Par nieru pārstādīšanu neviens vairs nerunā. Taču Kadzeju ģimene negrasās aizmirst, kas ar viņiem notika Bērnu slimnīcā, un kā ārsti viņiem ar bāriņtiesas palīdzību grasījās atņemt bērnu, ja vecāki viņus neklausīs. Patlaban tiek vākti materiāli ļoti apjomīgai tiesvedībai, kas noteikti izgaismos ne vienu vien veselības jomas problēmu.

Kasjauns.lv / Video: LTV Panorāma


Tēmas