Ugunsgrēkā Salaspilī izglābtie izmitināti viesnīcās un brīvajos dzīvokļos
Joprojām tiek aicināti pieteikties pie ēkas dežuranta Skolas ielā 7 tos, kuriem nepieciešama palīdzība.
112
2016. gada 17. aprīlis, 13:47

Ugunsgrēkā Salaspilī izglābtie izmitināti viesnīcās un brīvajos dzīvokļos

Jauns.lv

Ugunsgrēkā Salaspilī izglābtie cilvēki izmitināti viesnīcās un tukšajos dzīvokļos, kas atrodas tajā pašā ēkā, kur notika ugunsgrēks.

No ēkas visvairāk cietušā ceturtā stāva, kurā dzīvoja aptuveni 45 cilvēki viesu namā "Visdari" un Skolas ielas mājas tukšajos dzīvokļos izmitinātas 18 personas, bet pēc Salaspils novada pašvaldības sniegtās informācijas pārējie cilvēki nakti pārlaiduši citviet.

Laikā, kamēr izdegušajās telpās notiks remondarbi, pašvaldība apņēmusies palīdzēt cilvēkiem ar pārvākšanos, gan ēdināšanu, gan bērnu nogādi uz Salaspils skolām. Remontdarbi varētu ilgt aptuveni nedēļu, taču ēkā esošās valsts un pašvaldības institūcijas ugunsgrēkā nav skartas un savu darbu turpinās bez izmaiņām.

Salaspils novada domes Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Lolita Balcerbule aģentūru BNS informēja, ka daļa izglābto nekavējoties tika izmitināti netālu esošajā "DHB" dienesta viesnīcā un viesnīcā "Visdari", ar ko pašvaldībai ir līgums par palīdzību krīzes situācijās. Daļa cilvēku ir apmetušies pie radiniekiem, un palīdzība ar izmitināšanu viņiem nav nepieciešama.

Pārējie laikā, kamēr izdegušajās telpās notiks remontdarbi, dzīvos Ogres kursu bāzē.

Ugunsgrēkā stipri cietis ir ēkas viens stāvs, pārējos esošajās telpās  cilvēku uzturēšanās ir droša, arī 1. stāvā esošajā Sociālajā centrā. Ugunsgrēkā cietušajiem tiks sarūpētas maltītes, viņi pulcēsies Sociālajā centrā, kur varēs uzzināt par turpmāko rīcību un iespējamo pašvaldības palīdzību, kā arī saņemt speciālistu padomu, emocionālo atbalstu un psihologa palīdzību, piebilda  Balcerbule.

"Vissvarīgākais - jūs izmitināt, paēdināt un apģērbt," sapulcē izdegušo telpu iedzīvotājiem teica Salaspils Sociālā dienesta vadītāja Gunta Gumbina. Šobrīd tiek apkopotas cilvēku vajadzības - no autiņbiksītēm mazuļiem, dzeramā ūdens, zālēm un citām visnepieciešamākajām lietām līdz pat jautājumam par to, kas būs ar mājdzīvniekiem, kurus varēs izmitināt patversmē.

Joprojām tiek aicināti pieteikties pie ēkas dežuranta Skolas ielā 7 tos, kuriem nepieciešama palīdzība. Tur varēs arī saņemt operatīvo informāciju par to, kur vērsties pēc palīdzības.

Jau vēstīts, ka šonakt Salaspilī, Skolas ielā, kurā darbojušās vairākas valsts un pašvaldību institūcijas izcēlies ugunsgrēks, kurā bojā gājuši trīs cilvēki.

Izsaukums uz ēku, kurā atrodas gan sociālais centrs, gan dienas centrs personām ar funkcionāliem traucējumiem, gan Valsts policijas iecirknis, saņemts plkst.1.17. Informācija liecināja, ka piecstāvu ēkā bija jūtams sadūmojums un cilvēki netiek ārā.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja lielu sadūmojumu ēkas ceturtajā un piektajā stāvā.

Kopumā tika izglābti 39 cilvēki, no tiem 16 tika nocelti ar autokāpņu palīdzību, četri - ar pacēlāju, bet 19 tika izvesti ar glābšanas masku palīdzību.

Tika atrasti arī trīs bojāgājušie - 31 gadu veca sieviete, 57 un 59 gadus veci vīrieši.

BNS / Foto: maps.google.com

Tēmas